09 / 05 / 2024

Altın ve gümüş ile ilgili flaş açıklama geldi!

Altın ve gümüş ile ilgili flaş açıklama geldi!

Altını ve gümüşü olanlar dikkat! Hemen bakın! GCM Yatırım'dan Kudret Ayyıldır, "TÜFE verilerinin ardından altın ve gümüşte en kötü geride kaldı mı?" sorusunun cevabını verdi.



Ayyıldır, TÜFE verisi sonrasında piyasaların rahat bir nefes almasının en önemli nedeninin Fed’in faiz konusunda geleceğe ilişkin tonlamasındaki görece yumuşaması olduğunu bildirdi. Kudret Ayyıldır, bu açıdan CME FedWatch tarafında Fed’e yönelik oranlarda kritik değişimler gözlemlendiğini aktardı. Bir örnekle konuyu açıklayan Ayyıldır, şunları söyledi:

"Örneğin Aralıktaki +50 ihtimali yüzde 52'den yüzde 85'e çıktı. 2023 Şubat +50 beklentisi +25'e kaydı. 2023 Mart + 25 beklentisinde ise değişim yok. Zirve ise eşik noktası yüzde5,0 oldu. Yani beklentilerin altında kalan TÜFE verisi ile Fed’in daha agresif bir tonda faiz artırım ihtiyacı anlık fiyatlama ve beklentilerde azalmış oldu."

Altın fiyatlarına seçim ve dolar etkisi!"14 Aralık Fed toplantısı öncesinde 1 adet daha Enflasyon, PCE Enflasyon ve Tarım Dışı İstihdam verisi sonuçları ile FOMC üyelerin açıklamalına ulaşacağız." diyen Ayyıldır, özellikle enflasyon tarafında beklenti altındaki sürecin devam etmesi halinde piyasaların biraz daha rahat nefes alacağının altını çizdi. 2023 senesi faiz ve enflasyon beklentilerinde (FOMC Ekonomik Projeksiyon) daha iyimser bir bakış açısı oluşabileceğini de ekledi. 

Ayyıldır, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Aksi durumda piyasalar yeniden Fed’e yüklenmek isteyebilir. Ons Altın ve Gümüş fiyatları bu açıdan 14 Aralık tarihine kadar gelecek veri ve açıklamalar neticesinde hareketli bir ay geçirebilir."

İslam Memiş'ten dudak uçuklatan altın yorumu! İşte altında yeni zirve
Altın Kahini İslam Memiş gümüşte ''acele edin'' diyerek rekor rakamı açıkladı!
Freni patlayan gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi! En yüksek rakam belli oldu

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön