Ekonomi

Altın yatırımcıları dikkat! Analistler açıkladı! Altın fiyatları haftaya bu seviyeleri...

Wall Street analistleri yakın zamanda altın fiyatları için endişeli olduklarına dikkat çekti. Yayınlanan bir ankette, yatırımcılar, altının yeni bir kırılmanın yaşayama aşamasında olduğu ve fiyatların iki haftanın en yüksek seviyesine yakın seyrettiğini kaydediyor

Wall Street analistleri yakın zamanda altın fiyatları için endişeli olduklarına dikkat çekti. Yayınlanan bir ankette, yatırımcılar, altının yeni bir kırılmanın yaşayama aşamasında olduğu ve fiyatların iki haftanın en yüksek seviyesine yakın seyrettiğini kaydediyor.

Geçen günlerde gerçekleştirilen bir altın anketinin sonuçlarına göre, Wall Street’te hissiyatın son derecede karışıklık olduğunu gösteriyor. Fakat yatırımcılar yükselen enflasyon tehdidinden ve satın alma güçlerinin kaybından korkusuna devam ettikçe, “Main Street”te, yani bireysel yatırımcılar içinde artış hissiyatı net.

Michigan Üniversitesi'nin tüketici duyarlılığı anketi, son 10 senenin en düşük seviyesi olan 61.7’ye düştüğünü kaydetti. Ayrıca rapor, tüketicilerin enflasyonun bu zamana kadar yüzde 5 oranında kalmasını beklediğini kaydetti. Raporda, yükselen enflasyonun tüketici duyarlılığında en büyük engel olduğu belirtildi.  Bazı piyasa analistleri, altının tüketiciler için çekici bir yatırım olmaya devam ettiğine inanmadıklarını aktarıyor.

İşte anketin sonuçları: Altın fiyatları için beklentiler neler?

Kripto Koin'de yer alan habere göre; bu hafta 15 Wall Street analisti Kitco’nun altın anketine katılım gerçekleştirdi. Analiste katılan katılımcıların yüzde 40’ı yani 6’sı, altın fiyatlarında yükseliş bekliyor. Öte yabdan 4 analist, yani katılımcıların 27’si, önümüzdeki hafta daha düşük altın fiyatları çağrısı yaptı. Katılımcıların yüzde 33’ü yani 5 analist kısa vadede altın konusunda tarafsız yorum yaptı.

Ayrıca, çevrimiçi Main Street anketlerinde 597 kişi oy kullanımı yaptı. Bu katolımcıların 373’ü yani yüzde 62’si gelecek hafta altında yükseliş olacağını öngördü. Katılımcıların 128’i, yani 21’i azalan fiyatların görülebileceğini aktarırken, 96 katılımcı yani seçmenlerin 16’sı, kısa vadede tarafsız kalarak fikir beyan etmedi. Analistler, altın fiyatları için hisse senetlerini takip ediyor

İşte analistler ve fikirleri...

Equiti Capital’in piyasa analisti David Madden, hisse senedi sektöründeki volatilitenin altın fiyatlarını “kaliteye kaçış” hareketi ile destek verildiği için altın konusunda küçük bir yükseliş eğiliminde olduğunu kaydetti.

Böylece yakın bir sürede ons başına 1.850 dolar ve üstünde önemli bir kırılma yaşanacağını düşünmediğini söyledi. Walsh Trading’in ticari riskten korunma direktörü Sean Lusk, altının gelecek hamlesini belirlemek için hisse senedi piyasalarını da izlediğini aktardı. Lusk, bu durum için şu ifadeleri kullandı:

"Borsadaki volatilite altının anahtarı olacak ve buradaki daha fazla zayıflık altın fiyatlarını destekleyecektir. Şimdilik, altının herhangi bir düşüşü alım fırsatı olarak görülmeli.

Bazı analistler, altın için nötr duruşunu koruyor

Bazı analistler, fiyatın zeminini ons başına 1.800 doların üzerinde tutmayı başarması ve ons başına 1.835 dolar civarında ilk direnci yeniden test etmesi nedeniyle altın konusunda da yükselişini sürdürüyor. Bununla birlikte, diğer analistler hala altının ons başına 1.750 ila 1.850 dolar arasındaki ticaret aralığında sıkışıp kaldığını görüyorlar. Örneğin ABC’nin küresel genel müdürü Nicholas Frappell, teknik olarak altının nötr durumda kaldığını söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Fiyatın haftalık zirvesinde direndiği son fiyat hareketinin, yüksek TÜFE baskısı ile birleşmesi; 1.817 dolar ve 1.800 dolar desteğiyle son aralığın alt kısmına doğru geriye yönelik bir hareket anlamına geliyor.

Altında kritik bekleyiş! Fiyatlar patlayacak mı?

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

İslam Memiş'ten altın ve gümüş iddiası! Kritik hamleyi açıkladı! Bu hamle gerçekleşirse...