09 / 05 / 2024

Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

Makro ekonomilerdeki diğer gelişmeler ışığında getirisi zayıflayan ve 2011 yılı rakamlarına geri dönen altında yatırımcıyı nasıl bir süreç bekliyor? Altının yıldızı tekrar parlayacak mı? İşte altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta...



Altın yatırımcısının bilmesi gereken 10 önemli nokta

*Yatırımcı açısından yılbaşından bu yana altın fiyatlarının performansına bakılacak olursa; iç piyasada gram/TL fiyat artışı yüzde 26, dış piyasalarda (ons/dolar) yüzde (eksi) 8.75 gibi getiriler söz konusu. İç ve dış piyasalardaki yatırımcıların yüzleri asık, enflasyonun altında getiriye sahipler.

*Altında (ons/dolar) düşüş trendi devam ediyor. Uzun dönem yatay trend desteğinin altına salınım görülmeye başlandı. İlk destekler 1.630-1.610 ve 1.580-1.500 seviyelerinde, olası tepki alım denemelerinde ilk dirençler 1.690 ve 1.735-1.800 noktalarında.

 * Altın (gram/TL) fiyatında çıkış denemeleri güç kazanamadı ve direnç seviyelerinde satışla karşılaştı. Düşüş eğilimi sürüyor. İlk destekler 965 ve 946 seviyelerinde. Sonraki destek ise 885 seviyesinde. Yukarı yönlü hareketlenmelerde ilk direnç 1.000 seviyesinde.

İşte son çeyrekte gram altının çıkacağı fiyat. Okumadan altın almayın

Kuyumculardan altın yatırımcılarına çarpıcı uyarı!

Altında herkesi şaşırtan son dakika gelişmesi! Dibi gördü ama yükseleceği tarih de net

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön