01 / 05 / 2024

Altın yatırımcısı telaşta! Altın, yolun sonuna mı geldi?

Altın yatırımcısı telaşta! Altın, yolun sonuna mı geldi?

Dünya Merkez Bankaları'nın alacağı karar altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek. Altın yatırımcıları büyük merakla Merkez Bankaları’nın alacağı kararı bekliyor. Bankalarda sıkılaştırmalar devam etmesi durumunda altın fiyatlarında hızlı bir çöküş gerçekleşecek...



Altın yatırımcılarının gözü Dünya Merkez Bankalarının alacağı kararlarda. Bankalardaki sıkılaşma devam ederse altın fiyatlarında hızlı bir düşüş meydana gelecek.

Yatırım uzmanı Yusuf Kavak, Merkez Bankalarının sıkılaştırma politikalarını değerlendirdi. Kavak’a göre, “Son zamanlarda, Fed’in yanı sıra ECB’nin de (ki BoE başladı) parasal sıkılaştırmaya yeşil ışık yakması ve jeopolitik meseleler kaynaklı olarak oldukça artan riskler; küresel çapta risk alma iştahını baltalamakta. Bu kapsamda, -önceki iki haftada görülen kısmi toparlanmalara karşın- borsalar üzerinde devam eden baskı; yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yönelmeye teşvik ediyor ve Ons altın da bu güvenli liman talebinden kısmen destek bulmakta. Yatırım uzmanı Yusuf Kavak, Merkez Bankalarının sıkılaştırma politikasını değerlendirdi. Kavak’a göre, “Son zamanlarda, Fed’in yanı sıra ECB’nin de (ki BoE başladı) parasal sıkılaştırmaya yeşil ışık yakması ve jeopolitik meseleler kaynaklı olarak oldukça artan riskler; küresel çapta risk alma iştahını baltalamakta. Bu kapsamda, -önceki iki haftada görülen kısmi toparlanmalara karşın- borsalar üzerinde devam eden baskı; yatırımcıları güvenli liman varlıklarına yönelmeye teşvik ediyor ve Ons altın da bu güvenli liman talebinden kısmen destek bulmakta. Şu an için 1820 seviyesine yakın fiyatlanan emtiada, yukarı yönlü hareketlerde 1832 seviyesi üzerine yerleşme durumunda; teknik olarak ilk etapta 1849 seviyesi izlemeye alınabilir. Orta vadeli hareketin ivme kazanması için ise; 1869-1877 direnç bariyerinin aşılması gerekmekte. Diğer yandan, mevcut fiyatlardan görülebilecek geri çekilmelerde, 1810 seviyesinin altına kalıcılıkla inilmesi durumunda ise; 1795-1782 destek bölgesi yeniden takip edilebilir.”

Şu an için 1820 seviyesine yakın fiyatlanan emtiada, yukarı yönlü hareketlerde 1832 seviyesi üzerine yerleşme durumunda; teknik olarak ilk etapta 1849 seviyesi izlemeye alınabilir. Orta vadeli hareketin ivme kazanması için ise; 1869-1877 direnç bariyerinin aşılması gerekmekte. Diğer yandan, mevcut fiyatlardan görülebilecek geri çekilmelerde, 1810 seviyesinin altına kalıcılıkla inilmesi durumunda ise; 1795-1782 destek bölgesi yeniden takip edilebilir.”

Yusuf Kavak altın fiyatlarında yönün nasıl olacağına dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Peki altın yolun sonuna mı geldi? İşte merak edilen o açıklamalar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön