30 / 04 / 2024

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Altında en çok merak edilen sorular, “Bu fiyattan altın alınır mı, altın yıl sonu ne kadar olacak” olurken uzman isimler konuya peş peşe açıklık getirdi.  “Altında çarşamba ve cumaya dikkat!” diyen uzmanlardan çok ses getirecek açıklamalar...



Altın fiyatları bu yılın kazançlarını geri vermesinin ardından toparlanmaya başladı. Bu hafta ise piyasaları kritik 2 önemli gelişme bekliyor. Cuma günü açıklanacak olan Amerika şubat ayı istihdam raporu iş gücü piyasasının gücüne daha fazla ışık tutacak. Bunun yanında yatırımcılar, faiz oranlarının gelecekteki seyriyle ilgili yeni bilgiler için ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günü Kongre'de vereceği ifadeyi takip edecek. Piyasanın cuma gününe kadar dalgalı bir seyir izleyebileceğini ifade eden analistler, bu gelişmeleri takip eden bir risk rallisinin dolara zarar vererek altını yükseltebileceğini vurguluyor.

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER BELLİ OLDU

Tüm bu gelişmeleri bekleyen altın fiyatları ise pazartesine yükselişle başladı. Önceki hafta Dolar endeksi gördüğü 105 seviyesinden yeniden 104 seviyesine doğru geriledi ve yukarı ivmenin yerini yatay ve durgun bir seyir aldı. Bu durum 1805 dolar seviyesine kadar düşen ons altın fiyatında yukarı tepkiye sebep oldu.

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, yükselişin 1870 seviyelerinin daha yukarısına sürmesini beklemediklerini dile getirirken, bu seviyelere çıkış olması durumunda ise yeniden aşağı yönlü bir düzeltme gelebileceğini söylüyor. Altın fiyatlarında şimdilik, “1805 seviyeleri alım için, 1870 seviyeleri satım için uygun görünüyor” şeklinde konuşuyorlar.

İşte detaylar...


Geri Dön