12 / 05 / 2024

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 



ALTIN TAHMİNİ!

Credit Suisse stratejistleri, altın fiyatlarının 1.938 doların altına düşmesiyle, 1.893 dolar seviyesinin görüleceğinin altını çiziyor. UBS ise, “Güçlü merkez bankası talebi var. Bu bağlamda ABD Doları’nın yeniden zayıflaması ve ABD’de resesyon risklerinin artması söz konusu. Bu durumlar Altın fiyatları için yükseliş anlamına geliyor. Bu nedenle bu yıl içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağız. Ayrıca Haziran 2024’e kadar 2.250 dolara ulaşacağına inanmaya devam ediyoruz” dedi. 

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR!

Gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1.332 TL ile yeni rekorunu kırdı. 1.314 TL’den kapanış yapan altının gram fiyatı ise ons altındaki geri çekilmeye rağmen haftanın ilk gününde güne yükselişle başladı.

Gram altın fiyatı şu sıralar 1.321 TL seviyelerinde işlem görüyor.  Çeyrek altın fiyatı 2.304 TL, Cumhuriyet altını 9.394 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.326 TL’den değerleniyor. 

Tüm bu gelişmelerle birlikte son aylarda Kapalıçarşı ve ekran fiyatları arasında 200 TL’te kadar çıkan makas farkı ise bugün itibarıyla tamamen kapanmış durumda.

Altın rekora koşuyor! Gram altın atağa geçti! Çeyrek altın uçtu! 5 Haziran 2023 canlı altın fiyatları
İslam Memiş bu sene en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı! Yatırımcılar gözünüzü dört açın

Geri Dön