28 / 04 / 2024

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

​​​​​​​Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu Kapalıçarşı ve Merkez Bankası dolar kuru arasındaki farka ilişkin birtakım açıklamada bulunarak, "İkili kur sistemi diye bir durum yok. Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir" dedi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyon Raporu 2023-II" sunumunu gerçekleştirerek 2023’ün ikinci enflasyon raporunu paylaştı. Bu kapsamda, enflasyonun yıl sonunda yüzde 22,3 olacağı tahmin ediliyor.

Kavcıoğlu, 2023 ortalama ham petrol tahminini 78,1 dolar olarak . (Önceki raporda tahmin 80,8 dolar) Merkez Bankası’nın 2023 yıl sonu gıda enflasyonu tahmini ise yüzde 27,9 olarak gerçekleşti. (Önceki tahmin yüzde 22)

Merkez Bankası Başkanı’ndan dolarda ‘Kapalıçarşı kuru’ iddiasına çok tartışılacak yanıt!

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon beklentisinin değişmediğini ifade ederek, "2023 yıl sonunda enflasyonun yüzde 22,3 olarak gerçekleşeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu. Kavcıoğlu, enflasyonun 2024 yıl sonunda ise, yüzde 8,8 olacağını öngördüklerinin altını çizdi.

Merkez Bankası’nın 2023 yılının ilk raporunda tahmini enflasyonun 2023 yılı sonunda yüzde 22,3 olarak gerçekleşeceği, 2024 yıl sonunda yüzde 8,8 ve 2025 yıl sonunda ise yüzde 5,0 bandına düşerek azalış terdini devam ettireceği yönünde oluşmuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön