04 / 05 / 2024

Altında kahreden haber şimdi geldi! Yatırımcılar şok oldu! Rakamları gören 'bu kadar da olmaz' dedi...

Altında kahreden haber şimdi geldi! Yatırımcılar şok oldu! Rakamları gören 'bu kadar da olmaz' dedi...

Piyasalarda altın fiyatları takip edilmeye devam ediyor. Altın fiyatları öyle seviyelere düştü ki fiyatları gören yatırımcılar 'bu kadar da olmaz' dedi. İşte altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri...



ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?  

Altın, jeopolitik risklerin artması ile rekor seviyelere yükseldi.  ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere  dünyada enflasyon verileri son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan merkez bankaları da fiyat hızını dizginlemek için  faiz artış kararı alıyor.  Faiz getirisi bulunmayan altın ise, para politikalarınıhn güçlenmesi ile baskı altında kalıyor.

Altında kahreden haber şimdi geldi! Yatırımcılar şok oldu! Rakamları gören bu kadar da olmaz dedi...

Rusya Ukrayna savaşından önce 1850 dolar civarında işlem gören altın mart ayında 2000 dolara yükseldi. Savaş bu süreçte altını değerli tuttu ve altına olan talebi yükssellti. Daha önce enflasyonist dönemlerde yüksek kalan altın için bu defa merkez bankalarının adımlarıyla ralli kesildi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön