02 / 05 / 2024

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi



Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. Altına yüksek talep ve 200 liraları bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Bugün ekranlarda saat 15:40 itibariyle gram altın alış fiyatı 2 bin 499 TL, satış fiyatı ise  2 bin 596 olarak görülüyor. Ancak vatandaş kuyumcuya altın almaya gittiğinde yaklaşık 2 bin 700 TL isteniyor. 1 gram altında yaklaşık 200 TL’lik fark oluşuyor.

Piyasada yaşanan bu durum sosyal medya kullanıcılarını da yansıdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı.
X sosyal medyada 42 bin takipçisi bulunan Güray Mollaoğlu  https://twitter.com/GurayMollaoglu hesabından yaptığı paylaşımda, “Fiziki altında kapalı devre soygun var. Kg fiyatı ekran fiyatının 5 bin dolar üzerinde satılıyor. Yurt dışına giden oradan alsın, buradan altın alınmaz artık” dedi. Vatandaş da altındaki fiyat farkından dert yandı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE VATANDAŞLARDAN GELEN YORUMLAR

YURT DIŞINDAN NE KADAR ALTIN GETİRİLEBİLİR?

BAŞKA PAYLAŞIMLAR DA YAPILDI! TAKSİTLİ ALMA İMKANI VAR MI?

'Kesme altın satılmayacak' iddiasına İslam Memiş'ten ilk ve son açıklama geldi! Altın almak isteyenler dikkat!

Gram altında her dediği bir bir çıkan İslam Memiş'ten yeni bir açıklama geldi!

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

 


Geri Dön