28 / 07 / 2024

Altın neden yükselişe geçti?

Altın neden yükselişe geçti?

Altın fiyatları yaklaşan ABD enflasyon verilerine odaklandı. Altın ons fiyatları Fed'in faiz kararı ve enflasyon verilerinin ardından yükseldi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


ABD'DE ENFLASYON VERİSİ AÇIKLANDI!

ABD enflasyon verileri yıllık yüzde 7.7 ile beklenenden düşüktü. Bu durum, Fed'in faiz artırımlarını erteleyebileceği beklentilerini artırarak, başta altın olmak üzere varlık fiyatlarını destekledi.

 Altın neden yükselişe geçti?

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Fed'in faiz artırımlarını erteleyeceğine dair sinyaller para politikasında yeni bir döneme işaret ediyor. Bu durum, piyasadaki likidite sıkışıklığının yavaşlayacağı beklentisini artırarak altın fiyatlarını destekledi.

Sabah'tan Mete Dirice'nin haberine göre, Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, Fed'in faiz artırımları ve altın piyasası üzerine Sabah.com.tr'ye değerlendirmelerde bulundu.

Ergezen'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

 Altın neden yükselişe geçti?

"FAİZ ARTIRIMLARININ SONLANACAĞI BEKLENTİSİ ALTIN FİYATI İÇİN DESTEK OLDU"

Ergezen, Fed'in faiz artırımlarında yavaşlacağı ve 2023'te sonlanacağı beklentisinin altın fiyatları için de etkili olduğunu belirtti. Ons altın 1.680 dolar bandını aştı.

Ergezen, altın fiyatlarının uzun zamandır zaten bir yatay destek seviyesinde tutunmaya çalıştığını hatırlattı. Ergezen ardından şunları söyledi:

"Örneğin 1.620 desteğinde tutunmaya çalışıyordu. Bunun nedeni 2023'te faiz artırımları yavaşlayacak hatta duracak beklentisiydi."

 Altın neden yükselişe geçti?

"FAİZ ARTIRIMLARI DURURSA ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR"

Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Resesyon endişesiyle altında 1.620 dolar seviyelerinin aşağı yönlü kırılacak mı, onu takip ediyorduk. Böyle bir şey yaşanmadı. Faiz artırımları durduğu zaman ons altın fiyatı için 1.800 dolar düzeyi gündeme gelebilir."

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?
ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!
Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Geri Dön