09 / 05 / 2024

Altında nokta atışı yorumlar yapan iki büyük kurum altın yükselecek mi sorusunu çok net yanıtladı! Duyanlar şoke oldu!

Altında nokta atışı yorumlar yapan iki büyük kurum altın yükselecek mi sorusunu çok net yanıtladı! Duyanlar şoke oldu!

Gram altın fiyatları 1.185 TL’lik rekorundan fazlasıyla uzaklaşmış durumda. Uzmanlara göre 1.135 TL’nin altında kalan altın gram fiyatları için o seviyelerin görülmesi mühtemel. İşte detaylar…



ALTINDA O SEVİYELER GÜNDEMDE

“Dünya genelinde enflasyonla yapılan mücadelede kullanılan faiz silahı henüz etkisini göstermiş değil. Yeni yıla girerken Merkez Bankalarının faiz artırımlarında yumuşayacakları ve Fed’in şahin duruşunu sonlandıracağı beklentisi oluşmuştu” ifadelerini kullanan Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, “Fakat son bilgiler bu beklenti için erken olduğu anlaşıldı. FED'in mevcut faiz artışlarını sürdüreceğini ve yüksek faiz politikasının önümüzdeki dönemde devam edeceği düşüncesi tüm risk iştahını törpüledi. Bugün açıklanacak FED tutanakları bu yönde beklentiyi arttırabilir. Bu yüzden ons altın fiyatları düşüş trendindeki hareketi sürüyor. Bu kapsamda gram altında 1.135 altında kaldığımız sürece sırası ile 1100-1075-1050 seviyeleri gündemde olacaktır” dedi.

Altında nokta atışı yorumlar yapan iki büyük kurum altın yükselecek mi sorusunu çok net yanıtladı! Duyanlar şoke oldu!

ALTIN FİYATLARINDA FED BASKISI

Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş ise, gram altındaki düşüşün küresel piyasalarda görülen Fed endişelerinden kaynaklandığını belirterek, “Tarım dışı istihdam bilgisinin oldukça güçlü gelmesi, perakende satışlar verisinin piyasa beklentilerinin üzerinde gelerek hâlâ ekonomik aktivitenin Amerika’da yüksek olduğunu göstermesi, Fed yerel başkanlarından gelen enflasyon vurgusu ve bu akşam saat 22.00’de açıklanacak olan Fed toplantı tutanaklarıyla ilgili şahin beklentilerin altını baskı altında tuttuğu görüşündeyiz. Teknik bağlamda gram altına baktığımızda ise 1.090 ve 1.075 seviyelerini destek olarak düşünebiliriz. Burada bir toparlanma olursa 1.150 ve 1.075 seviyeleri kısa vadede hedeflenebilir” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Kredi kartı kullananlara flaş haber! BBDK resmen açıkladı! Duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Aile Bakanı Derya Yanık'tan yeni ödeme müjdesi! O ödeme mart ayında hesaplara yatacak! Bu parayı hemen alın!


Geri Dön