09 / 05 / 2024

Altında rekor zamanı! Her dediği çıkan İslam Memiş o tarihi işaret etti

Altında rekor zamanı! Her dediği çıkan İslam Memiş o tarihi işaret etti

Altın rekor için rekor kapıda. Vatandaşlar ise rekor trendinin daha da süreceğini merak ederken uzman isimlerin tahminlerine gözlerini çevirdi. Altın piyasasında birçok tahmini tutan İslam Memiş, altın fiyatlarında dair yeni bir açıklama yaptı. İşte Memiş'in rekor tahmini...



İSLAM MEMİŞ'TEN 'PETROL VE ALTIN' İDDİASI 
İslam Memiş'in petrolle ilgili değerlendirmesi şöyle: 
"Petrolde sert düşüşlerin arkasından farklı bir rüzgar gelecektir. Petrol dolar ilişkisi, petrol altın ilişkisine dönüşebilir. Petrol üreten ülkeler bunun dolarla değil de altınla satmak isteyebilir. Bu da Suudi Arabistan ve Amerika'nın karşı karşıya gelmesine neden olabilir. Yer altı zenginlikleri olan ülkeler varlıklarını altın üzerinden satabilirler. O yüzden ABD bu çalkantıyı baskılamak için farklı adımlar da atabilir. Petrol fiyatlarındaki düşüşü önemsiyorum."

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ 
Gram altın TL fiyatı ekranlarda 1198 lira seviyesinde. Geliyoruz serbest piyasalara 1213-18 lira aralığında. 1243 rekor test edildiğinde, hem ons hem de gram tarafında geri çekilmeler yaşanabilir dikkat edin uyarılarım vardı. Bunlar gerçekleşti. Buradan tekrar yukarı yönlü hareketler var. Yaz aylarındaki yol haritamızda değişiklik yok. Önce 1450 lira ardından 1550 lira seviyesi, beklemeye devam ediyoruz. Orta ve uzun vadede 2350 dolar öngörümde değişiklik yok. Düşüşler alım fırsatı.

İSLAM MEMİŞ'TEN GÜMÜŞ TAHMİNİ 
Ons gümüşte 23 dolar sihirli seviyemiz. Gram gümüş ekranlarda 13.87 ancak serbest piyasalarda 14.48 lira. Pozitif beklenti ve düşüncem devam ediyor. 16 ve 18 lirayı bekliyoruz, hedef 20 lira seviyesi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön