28 / 04 / 2024

Altında savaş etkisi! 2000 bin doları görmek çok uzak değil

Altında savaş etkisi! 2000 bin doları görmek çok uzak değil

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi yaşanıyor. Altın alacakları yakından ilgilendiren gelişme. Altın uzmanı İslam Memiş, altın için savaşı işaret edip 2000 dolar seviyesi için tarih verdi. İşte merak edilen tüm detaylar....



İsrail-Filistin çatışmalarının altın fiyatlarına doğrudan etki edeceğini kaydeden piyasa uzmanı İslam Memiş, dolar/TL kurunun da yükseleceğini ifade etti. Uzman isim, dolar/TL için yıl sonu tahminini, Orta Doğu'daki savaş nedeniyle yeniledi. Peki, dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak? İşte, İslam Memiş dolar, altın, euro tahmini...

İslam Memiş, orta ve uzun vadede altın fiyatlarındaki pozitif görünümün sürdüğünü, doların yıl sonunda 29.70 TL seviyesinden tamamlayacağını ve euro dolar paritesinin oldukça ucuz olduğunu ifade etti.

İsrail ile Filistin arasındaki savaş nedeniyle altın fiyatlarında hızlı yükselişler olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, kısa vadede geri çekilmeler yaşanabileceğini, fakat orta ve uzun vadede pozitif bir görünümün devam edeceğini vurguladı.

Gelecek 2 hafta içinde kara harekatının başlaması ve ons altında yeniden 2000 doların üzerinde yükseliş beklentisini dile getirdi.

DOLAR YÜKSELİR Mİ? DOLAR NE KADAR OLUR?
İslam Memiş, kasım ayından itibaren doların 28 ile 28.50 lira aralığında hareket edeceğini tahmin ettiğini söyledi.

Yıl sonunda doların 29.70 TL seviyesinden tamamlayacağını belirten İslam Memiş, dolar kurunun stabil durumda olduğunu ve yukarı yönlü bir trend izlediğini ifade etti.

EURO, DOLARA GÖRE DAHA UCUZ
Euro dolar paritesinin 1.05 TL seviyesine yaklaştığını belirten İslam Memiş, euronun son iki haftadır ucuz olduğunu ve bu durumun bir fırsat olabileceğini söyledi.

Euro dolar paritesinin 1.0598 TL seviyesinde olduğunu ve yukarıda 1.0720 direnci bulunduğunu belirten İslam Memiş, euronun dolara göre daha ucuz kaldığını ve bu durumun yatırımcılar için bir fırsat olabileceğini vurguladı.

Haberglobal'de yer alan habere göre, "Ekim ayını geride bırakıyoruz. Kasım ayında bizi neler bekliyor? Elimde TL var, nasıl değerlendirebilirim?" sorularına yanıt veren Memiş, Borsa İstanbul'daki hareketlilik için uyarırken, kasım ayı için dikkat çekecek bir dip seviyeyi ilk kez dile getirdi:

"Borsa İstanbul 7611 puanda. Yüzde 0.63'lük değer kaybı var. Ekim ayındaki beklentimiz gerçekleşti borsada. 7500 puan altına sarkmadan kademeli alım yapmayacaktık. Yüzde 50 alım için tekrar 7500 altı rakamları bekliyorum. Yüzde 25, yüzde 25 alıyorum. En az 3 hisse senedine risklerimi bölerek alıyorum. Daha önceki videolarımda ve ekimdeki yol haritamızda bir değişiklik yok. 7290, 7150 hatta 7000 puan altına sarkma olasılığı bile var. Kenarda izliyorum."


Geri Dön