20 / 05 / 2024

Altında vurgun dönemi! İslam Memiş tarihi açıkladı

Altında vurgun dönemi! İslam Memiş tarihi açıkladı

İslam Memiş, artık saatlerin sayıldığı seçimler öncesi altın fiyatı konusunda önemli yorumlar yaptı. "Son vurgun günü" ifadesini kullanan İslam Memiş'ten dolar, euro, borsa ve diğer yatırım araçları hakkında da tahmin yaptı.



SEÇİMDEN ÖNCEKİ VE SONRAKİ 2 GÜNE DİKKAT
"Piyasalar seçim öncesi tam da beklediğimiz gibi. Manipülasyon, spekülasyon, belirsizlik, makas aralığı ne ararsanız var. İki hafta önce yaptığım uyarılar geçerliliğini koruyor. Seçimden önce iki gün, seçimden önce iki gün. Bu günler vurgun günüdür!"

Serbest piyasalarda dolar 23,47 lira, euro 25,57 lira, gram altın bin 581 lira, gümüş 19,45 lira, borsa endeks 4 bin 871 puan … Evet, bu rakamlar ekranlarda görüldü. Alım-satım arasındaki fark ise uçurum. Özellikle bankalarda sanalda daha ucuz alım yapıldığını gördük.

"HİÇ MANTIKLI DEĞİL..."
Ancak alımlara baktığımız zaman hiç de mantıklı bir alım değildi. Mesela; serbest piyasalarda gram altın bin 475 lira iken o an bankada bin 370 liraydı. Bankanın bin 370’e sattığı altının alımı ise bin 280 liraydı. Dövizde de aynı. Alsan bir dert, satsan bir dert. Serbest piyasalarda yüksek kur riski, bankalarda çok çok ucuza alınan enstrümanlar… Peki kim kazandı? Tabii ki borsaya girenler. Dün BİST 100 endeksi yüzde 8 yükselerek 4 bin 871 puanı gördü. Bugün aynı piyasa devam edecek. Pazartesi günü yine aynı piyasa devam edecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön