20 / 05 / 2024

Altında yeni rekorlar kırılmayı bekliyor! İslam Memiş: O tarihi bekleyin! Kara kara düşünmeye son!

Altında yeni rekorlar kırılmayı bekliyor! İslam Memiş: O tarihi bekleyin! Kara kara düşünmeye son!

Altın yatırımcısının bu zamana kadar güldüren bir emtia oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alacaklar için tarih verdi. İşte detaylar!



Gram altın bu 3 haftalık süreç içerisinde yüzde 9 civarında bir değer kazandı. A Haber ekranlarına konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın alacaklar ve elinde altın bulunan vatandaşlara tavsiyelerde bulunup, tarih verdi.

İşte İslam Memiş'in konuya dair yaptığı açıklamaları…

ALTIN YÜKSELECEK Mİ? ALTININ YÜKSELMESİ NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Orta vade ve kısa vadeyi birbirinden ayırt etmek gerekir. Bilhassa, yatırımcılar bu fiyatlardaki yükselişin devam edip etmeyeceğini merakla sorgulamaktadır. Bu fiyatların halihazırda düşmesi biraz zayıf bir ihtimaldir. Çünkü yeni rekorlar yolda. Bu yükselişler devam edecek. Özellikle orta ve uzun vadede 1.280, 1.350, 1.450 TL rakamları bulunuyor. Bu rakamları takip etmeye devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde görmeyi bekliyoruz. Nedeni ise ONS altında 2022 yılında kritik bir baskılama vardı. 1.615 dolara kadar gerilemişti. ABD Merkez Bankası faiz artırımlarını biraz daha yumuşaya gidiyor.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA KAR SATIŞI OLABİLİR"

Kısa vadeli yatırımcı için önümüzdeki bir iki ay içinde bir kar satışı beklemekteyiz. Kar satışları hem gram altında hem ONS altında görülme ihtimalinin var. Yani böyle bir ihtimalin olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle altının ONS fiyatının 1.850 dolar seviyesine kadar bir geri çekilme adımları olabilir.

ALTIN ALMAYI DÜŞÜNENLER NE YAPMALIDIR?

Altın almayı ihmal etmiş, altın alacak yatırımcının da bence bir iki hafta kadar beklemesi gerekmektedir. Özellikle Şubat'ın 15'ine kadar bu düşüş trendi devam edeceğini düşünüyorum. 2023 yılı altın ve gümüş yılı olacak. Vatandaşlarımızın bu süreci muhakkak değerlendirmelidir.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak? Aile destek Şubat ayı ne zaman yatacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön