29 / 04 / 2024

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Altın ücretlerinde olan büyük dalgalanma ile beraber yeni rekorlar kırıldı. Yaşanan hadiseler ile beraber devamlı olarak yükselip  düşen gram altın ücretinde rekor geldi. Kısa bir süre evvel gelen rekor ile beraber yatırımcıların kafası karıştı.



Günümüzde altın, en değerli kıymetli metallerden ve en nadide doğal minerallerden biridir. Aynı zamanda insanlar tarafından şimdiye  kadar keşfedilen ve sınıflandırılan 118 elementten biridir. Saf altın, parlak, sıcak sarı, dövülebilir ve yumuşak bir maddedir. 

O kadar yumuşak ki, en saf haliyle günlük kullanım için gerçekten kullanılamaz.

ALTIN FİYATLARI GÜNCELLENDİ!

Altın ücretlerinde yaşanan dalgalanmalar büyük bir seviyeye ulaştı. Sıcak gelişmelerin olduğu altın ücrerti 2023 senesinde büyük bir süratle ilerliyor. 

Altın ücretlerinde yaşanan hareketlilik ile beraber dikkatler değişik yönlere çekildi.

Küresel piyasalarda yaşanan hareketlilik ve ABD Merkez Bankası (FED) aracılığı ile paylaşılan veriler neicesinde resesyon endişesinin desteklenmesiyle ortalık karıştı. Türkiye'de geçtiğimiz günden itibaren açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile beraber yükseliş yıllık bazda yüzde 6'dan indirilerek yüzde 5'e sabitlendi.

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Beklentilerin karşılanmaması ile beraber çekirdek TÜFE'deki yükselişin yüzde 5,5 seviyelerinden 5,6'ya çıkması kafalardaki soru işaretlerine yenilerinin ilave edilmesine sebep oldu. Diğer taraftan FED yetkilileri aracılığı ile politikalara dair verdiği sinyaller ücretlendirmede zorluk çıkarıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön