16 / 05 / 2024

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

Altın ücretlerinde olan büyük dalgalanma ile beraber yeni rekorlar kırıldı. Yaşanan hadiseler ile beraber devamlı olarak yükselip  düşen gram altın ücretinde rekor geldi. Kısa bir süre evvel gelen rekor ile beraber yatırımcıların kafası karıştı.



ONS ALTINDA BÜYÜK ARTIŞ!

Yatırımcılar vesilesi ile yakın merceğe alınan faiz kararlarına dair tahminler gelmeye devam ediyor. Piyasayı büyük ölçekte etkileyen faiz açıklamalar ile beraber yatırımcılara açıklamalar yapılıyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan FED raporları ile beraber mart ayı oturumunda faiz seviyelerinin sabit tutulması değerlendirildiğini fakat son anda alınan bir karar ile beraber 25 baz puanlık bir yükselişin yaşanacağı gündemde yer aldı.

 Altın rekora koşuyor! ONS altında büyük artış

ALTINDA TARİHİ REKOR!

ABD'de kısa bir süre evvel açıklanan Mart ayı enflasyon verisi ile beraber piyasada hareketlilik oldu. Verilerin beklentinin altında olmasıyla beraber ABD dolarının önde gelen para birimleri nezdinde zayıflaması ile beraber ons altın destek elde etti.

Ons altın ücretlerinde olan çıkış ile beraber bugün yeni bir rekor kırıldı. Ons altın ücretinde yaşanan yüzde 0,7 yükseliş ile beraber 2.039 dolara kadar çıkış sağladı. Bu yükselişten nasiplenen gram altın ücreti ise 2.061 TL'ye çıkış sağladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön