19 / 05 / 2024

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altın fiyatlarında hareketlilik sonrası altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir karar geldi. Dün itibarıyla Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı.



Altın fiyatları yaşanan yükseliş yerini düşüşe bıraktı. Ons altın fiyatları yeniden 1750 doların altına çekilirken, gram altın fiyatı ise 1044 liraya kadar düştü. Altındaki bu hareketlilik ardından bir flaş karar da Darphane’den. Alınan karara göre Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı.

DÜN BAŞLADI
Darphane Altın Sertifikaları’nın Borsa İstanbul’da işlem görmesine ilişkin Borsa İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Borsa İstanbul Pay Piyasası bünyesinde kurulan Emtia Pazarı ile tasarruflarını sermaye piyasasında altın gibi kıymetli madenler ile diğer emtiaya yatırım yapmak suretiyle değerlendirmek isteyen yatırımcılar için alternatif yatırım araçlarının sunulması hedeflenmiştir. Bu yatırım araçlarının ilki olan Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından ihraç edilen Darphane Altın Sertifikası, 21.11.2022 tarihinden itibaren ALTIN.S1 kodu ile Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başlayacaktır.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön