03 / 10 / 2024

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altın fiyatlarında hareketlilik sonrası altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir karar geldi. Dün itibarıyla Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı.




“ALTIN YATIRIM FONLARINA İLGİ ARTABİLİR”
Altın fiyatlarındaki son duruma ilişkin Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık tarafından yapılan altın analizinde ise, “Grafikte 50 haftalık ortalama 1805$ seviyesinde bulunuyor. Bu seviye test edilebilir. Ancak Altında kalıcı bir yükseliş için bu seviyenin üzerine yerleşmesi gerekli. Fakat şu söylenebilir. Altındaki düşüş sona ermiş görünüyor ve yeni olağanüstü bir gelişme olmadıkça 1615 desteğini kendisine taban yapmış durumda. Altın üzerine borsa yatırım fonları ve altın yatırım fonlarına ilgi artabilir” ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE NÜFUSUNUN 3,6'SI BORSA YATIRIMCISI
Türkiye'de ekim sonu itibarıyla nüfusun yüzde 3,6'sı Borsa İstanbul'da yatırımcı. Yatırımcı sayısı ve toplam portföy büyüklüğünde İstanbul liste başında. Yatırımcıların nüfusa oranına bakıldığında Karabük ve  Ankara  İstanbul'u geride bıraktı. 2022'nin ilk 10 ayında Adana, yüzde 29,2 ile yatırımcı sayısı en fazla artan şehir olurken, Tunceli artış hızının yüzde 10'un altında kaldığı tek il oldu. Ortalama portföy büyüklüğünde İstanbul diğer illere fark atarken, yatırımcı sayısı bakımından 3. sırada yer alan İzmir, yatırımcı başına portföy büyüklüğünde kendisine ilk 10'da yer bulamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön