03 / 10 / 2024

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altındaki yükseliş dikkat çekmişti! Yeni bir adım geldi

Altın fiyatlarında hareketlilik sonrası altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir karar geldi. Dün itibarıyla Darphane Altın Sertifikaları, Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda işlem görmeye başladı.




ALTINLARI FİZİKİ OLARAK DA TESLİM ALABİLECEKLER
Yapılan açıklamada ayrıca altına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların, Borsa İstanbul Emtia Pazarı’ndan Darphane Altın Sertifikası alabilecekleri, talep etmeleri halinde bu emtia sertifikası karşılığındaki altını fiziki olarak da teslim alabilecekleri belirtildi.

BAKAN NEBATİ: 'TL'NİN DEĞERİ KORUNACAK'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni uygulamanın Türk Lirası’nın değerinin korunmasına da yardımcı olacağı ifade ederek, "Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek. Böylece vatandaşlarımızın tasarruf seçenekleri genişleyeceği gibi Hazine'nin altın rezervlerinin üreticilerimizi ve ihracatçılarımızı yeni yatırımlar için fonlaması da sağlanacak. Bu yeni tasarruf aracı ayrıca, ulusal paramız Türk Lirası’nın değerinin korunmasına da yardımcı olacak. Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda bugünden itibaren doğrudan işlem görmeye başlayacak altına dayalı sertifikaların tüm vatandaşlarımıza ve ülke ekonomimize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön