28 / 04 / 2024

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.



Uzun dönemli yatırım olarak bilinen arsalar, son zamanlarda yıllık bazda yüzde 200'lerin üzerinde değerlenince kısa dönemli yatırım portföylerinde yer aldı. İstanbul'un kuzey bölgeleri; Çatalca, Silivri, Çanakkale, Yalova, Sakarya, İznik ve İç Anadolu'nun batı kısımlarında yer alan arsalar, yoğun talep görüyor. Talepte yaşanan artış beraberinde fiyat artışlarını getiriyor. Son 1 senede imarlı ve tarla statüsündeki arsalarda fiyat değişimleri yüzde 200 seviyelerine kadar ulaştı.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

ahaber.com’un haberine göre, İstanbul'u tanımlamada kullanılan 'taşı toprağı altın' söylemi artık değişmeye başladı. Arsa yatırımcısı 1 senede altın yatırımcısından 3 kat fazla kazanç sağladı. 9 Temmuz 2022’de 966 liradan alıcı bulan gram altın, tam 1 senenin ardından bugün 10 Temmuz 2023 yılında 1630 liradan satılıyor. Altındaki 1 senelik fiyat değişimi yüzde 68 olarak kayıtlara geçti. 1 senede yüzde 68 oranında kazanç sağlayan altına nazaran özellikle İstanbul bölgesindeki arsalarda fiyat artışları yüzde 200 seviyelerini geçti.

Konuya yönelik değerlendirmelerden bulunan Gayrimenkul Uzmanı Bülent Öztürk, 2022’deki pandemi ve sonrasındaki İzmir ile 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaket ile beraber arsalara olan talebin günden güne oldukça yükseldiğini ifade ederek, "Talebin yükselmesinde başka faktörlerin de söz konusu. Son dönemlerde konuta erişimde maliyet, finansman ve fiyatların yükselmesi le ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu tabi arsalara olan ilgiyi son derece yükseltti. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından İç Anadolu Bölgesi'nin batı bölümündeki Eskişehir, Beypazarı gibi bölgelerde talep artışı ve doğal olarak fiyat artışı meydana geldi. Pandemide izole hayat talep eden ve konuta erişim sorunu yaşayan vatandaşlar ise daha fazla İstanbul'un yakın bölgelerinde, aynı zamanda Ege'nin kuzey bölgeleri ve Antalya'da yoğun biçimde arsa talebinde bulundu” şeklinde konuştu.

Peki, arsada fiyat artışlarında son durum ne? İşte detaylar...


Geri Dön