12 / 05 / 2024

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.



"FİYAT ARTIŞLARI YÜZDE 200'LERİ AŞTI"

Saha çalışmalarından sağladıkları sonuçları aktaran Öztürk, son 1 senede arsa fiyatlarının yüzde 200'lere ulaştığının altını çizerek, "Gerçekleştirdiğimiz incelemelerde ortalama bir imarlı arsanın fiyat artışı yıllık yüzde 200 seviyelerinin üstünde olduğunu gözlemledik. Ülkede gerek döviz ve altın fiyatlarındaki yükselişe baktığımızda arsa fiyatlarındaki yükselişin bunlardan çok daha yukarıda olduğunu gözlemliyoruz. Şu anda gerek ev gerekse arsa enflasyon oranının çok üzerinde değer kazanıyor. Bu nedenle, yatırımcısına yüksek oranda kâr yaptırmış oluyor” dedi.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

"ARSA KISA VADELİ BİR YATIRIM ARACI OLDU"

Son üç senedir arsaların ciddi bir yatırımcı olarak görüldüğüne vurgu yapan Öztürk, "Artık 2020 yılı itibarıyla vatandaşlar arsayı bir yatırım aracı olarak görüyor. Gerçekleştirdiğimiz araştırmalarda arsa yatırımı yapmış birinin beş senede bir defa daha arsa yatırımı gerçekleştirdiğini görüyoruz. Bu yüzden, arsalar çoğunlukla bir kullanım ve ihtiyaca ilişkin değil, bir yatırım aracı olarak yaşamımıza girdi. 2023’de gayrimenkulde konut dışı satışların yüzde 58'e ulaştığınızı gözlemliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığı tam 10 kadroda 1.000 personel alacak! Açık kadrolar belli oldu!

Ziraat Bankası ilk ve son kez geri ödemesiz tam 1.500 TL yatıracak!

A101’de Paşabahçe 6’lı çay bardağı 49,90 TL’ye, şehriyeli pilavlık bulgur 44,90 TL’ye, 2’li tava seti 169 TL’ye düştü!


Geri Dön