26 / 05 / 2024

Altını bu tarihten sonra alan pişman olur! Uzmanlar rakam verip uyardı: Bu fiyata bulamazsınız

Altını bu tarihten sonra alan pişman olur! Uzmanlar rakam verip uyardı: Bu fiyata bulamazsınız

Altın fiyatları dar alanda sürdürdüğü iniş ve çıkışlarına devam ediyor. Piyasalar altının prim yapacağı günü merakla beklerken altın uzmanları altın almak isteyen yatırımcıları uyardı: Alım için bu tarihten sonrasına kalmayın...



"UZUN VADEDE 1400 LİRAYI GÖRECEK"

ABD ve Avrupa Merkez Bankası beklenen faiz artışını gerçekleştirirse, doların 18’leri görüp görmeyeceğini değerlendiren esnaf, faiz ABD’de ve Avrupa’da faiz artışı olursa doların yukarı yönlü seyredeceğini söyledi. Altın yatırımcısına yönelik açıklamalarda da bulunan esnaf: “Altın, şu anda emtia piyasalarında en düşük kalan bir maden. TL bazında 985 lira civarlarında. Altın, uzun vadede 1400’lü rakamları görebilecek alınması gereken bir maden.” açıklamasını yaptı. Kurların yukarı gitmesinin ABD ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırım sinyalinden kaynaklandığını ifade eden diğer Kapalıçarşı esnafı da: “Faiz artırımlarından dolayı piyasalardan dolar çekilip oraya kaydırılması nedeniyle döviz fiyatları artıyor. Bu baskı oldukça Türkiye’de ve dünyada artmaya devam edecektir.” dedi.

Öte yandan ABD Merkez Bankası FED faiz toplantısı 26 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Açıklama 27 Temmuz’da dünya kamuoyuna yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön