05 / 05 / 2024

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

ABD Merkez Bankası (FED) önceki gün yaptığı açıklamada mart ayında faizin artacağına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Fed'in bu açıklaması altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yatırımcılar ne yapmalı? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? İşte ayrıntılar...



"FED'in açıklamalarından sonra altın fiyatları değer kaybına uğradı. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.850 dolar civarındaydı açıklamadan sonra 1.794 dolar seviyesine kadar geriledi. Zaten bu durum bekleniyordu.

Altının ons düşüş seviyesini 1.790 dolar olarak takip edeceğiz. Bugün satışlar devam ediyor. Tekrar bir yükseliş olabilir ons altında. 1,825 dolar seviyelerini görebilir.Ama içeride dolar/TL kurunun yükselişi sınırlı kaldığı için gram altın/TL fiyatında düşüşler gördük. Altın dün 808 TL'ye kadar yükseldi ama şu anda 780 lira civarlarında seyrediyor.

Gram altın/TL fiyatında şubat ayı için düşüş beklentimi hala devam ettiriyorum. Yatırımcısı çok da panikle alım yapmamalı. O kur ataklarının önüne geçildi. Çok korku ve panikle işlem yapılmamalı.

Şubat ayı için dolar/TL kurunda düşüş öngörüm devam ediyor. 13 lira seviyesinin altında olacağını bekliyorum. Bu da gram altın/TL fiyatını 760-720 TL seviyesine kadar gerilemesine neden olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön