05 / 05 / 2024

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

ABD Merkez Bankası (FED) önceki gün yaptığı açıklamada mart ayında faizin artacağına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Fed'in bu açıklaması altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yatırımcılar ne yapmalı? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? İşte ayrıntılar...



Enflasyonun olduğu yerlerde altın gibi değerli madenler her zaman değerli hale gelir. Ama bunlar 6 aydır baskılanıyor. Dolayısıyla artık enflasyon fiyatlamasına başlarsa ons altın yeni rekorlar görebiliriz.

FED'in faiz artırımı sonrası altının ons ve gram fiyatını ayırmak gerekir. Vatandaşlarımız altın fiyatları düştü diye bir haber gördüğünde bunu gram altına bağlamamalı. Ons fiyatta bir düşüş olabilir ve 1.700 doların altına sarkabilir kısa vadede.

Ama içeride gram altın dolardan destek gördüğü için dolar kurundaki toparlanma gram altında yeni rekorları gündeme getirebilir. Ons altında düşüş olsa da gram altında bu düşüşlerin sınırlı kaldığını görüyoruz."

.İslam Memiş altın yatırımcısını uyardı: Bunu yapanlar batacak!

Gram altın 1.450 lira olacak iddiası! Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek!

Fed sonrası dolar güçlendi!

Kripto paralara Fed engeli!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön