05 / 05 / 2024

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Tarih verildi!

ABD Merkez Bankası (FED) önceki gün yaptığı açıklamada mart ayında faizin artacağına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Fed'in bu açıklaması altın fiyatlarını nasıl etkileyecek? Yatırımcılar ne yapmalı? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? İşte ayrıntılar...



Ama bu düşüşler sadece şubat ayı için geçerli. Mart ayına bakıldığında farklı bir durum var. Faiz artırımı yapacak bir FED var karşımızda. Haliyle doların uluslararası piyasalarda yükseliş trendini başlatabilir.

Şubat ayı içerisindeki düşüşler uzun vadeli yatırımcılara, borcu olanlara ya da düğün yapacaklara alım fırsatı olacaktır. Burada tabi sepet yapmak da önemli. Genelde birikimleri tek bir sepette tutmaktan ziyade çeşitlendirmek önemli.

2022 yılı baya bir karışık geçeceğe benziyor. Hem yükse bir enflasyon var diğer yandan Fed'in faiz kararı var diğer yandan jeopolitik riskler var. Bunların tamamına baktığımız zaman yıllık baz karışık bir yıl olacak.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön