05 / 05 / 2024

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL'yi geçecek

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL'yi geçecek

Altın ücretleri, rekor civarlardan geri düşerek uzmanların dikkatini çekti. Uzmanlar, seçime kadar 1400-1450 TL civarlarının yaşanabileceğini söyleyerek altın ücretlerindeki yükselişin Türk Lirası'ndaki değer kaybının etkili olabileceğini açıkladı. 



Ons altın ücretinin rekora doğru syretmesi ile beraber, yurt içinde döviz kurundaki çıkış gram altın ücretini tarihi zirvelere çıkardı. Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen altın gram ücreti, Ramazan Bayramı sebebiyle kapalı olan piyasada 22 Nisan Cumartesi günü 1.237 TL civarlarına düştü.

Düşüşte, ons altın ücretinin 2.000 doların altına düşmesinin etkisi oldu. Kapalıçarşı serbest piyasasında çeyrek altın 2.023 TL, Cumhuriyet altını 9.080 TL ve 22 ayar bileziğin gram ücreti ise 1.299 TL civarlarından kıymetleniyor.

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL yi geçecek

Altın ücretlerindeki dalgalanmalar, yatırımcıların güvenli liman olarak görülen altına olan taleplerindeki farklılıklar ve döviz kurlarındaki hareketlilikle yakından bağlantılıdır. Özellikle ons altın ücretinin uluslararası piyasalarda yaşadığı dalgalanmalar, yerel piyasalardaki altın ücretlerini da tesiri altına almaktadır. Son dönemde TL'nin değer kaybıyla beraber, gram altın ücretleri de tarihi zirvelere çıkmış durumdadır. Yatırımcılar ve altın sahipleri, piyasaları yakından takip ederek, altın ücretlerindeki değişimlere kararlarını etkileyebilecek özellikleri dikkate almalıdırlar.

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL'yi geçecek


Geri Dön