18 / 05 / 2024

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL'yi geçecek

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL'yi geçecek

Altın ücretleri, rekor civarlardan geri düşerek uzmanların dikkatini çekti. Uzmanlar, seçime kadar 1400-1450 TL civarlarının yaşanabileceğini söyleyerek altın ücretlerindeki yükselişin Türk Lirası'ndaki değer kaybının etkili olabileceğini açıkladı. 



ÖNÜMÜZDEKİ AY PİYASA HAREKETLENECEK

Mayıs ayından itibaren piyasaların hareketlenmesi öngörülüyor. 3 Mayıs'ta ABD Merkez Bankası Fed, 4 Mayıs'ta Avrupa Merkez Bankası ECB ve 11 Mayıs'ta İngiltere Merkez Bankası BoE toplantıları olacak. Merkez bankalarının ve piyasaların tekrar enflasyona odaklanmasıyla beraber, altın ücretleri üzerinde Fed'in faiz kararının kritik etkisi merak ediliyor. Yatırımcılar, Federal Reserve'in Mayıs ayında faiz seviyelerini bir kere daha yükseltme olanağını değerlendirirken, piyasalarda 25 baz puanlık bir yükseliş olasılığı yüzde 86,6 olarak gösteriliyor. Senenin ikinci yarısında ise faiz düşüşleri bekleniyor. Fed yetkilileri ise sözlü yönlendirmeleri hususunda kafa karıştırıcı açıklamalara devam ediyor.

Altını olanlar hemen bu habere baksın! Tarih verildi!.. Gram 1450 TL yi geçecek

GRAM ALTIN 1.450 TÜRK LİRASI BANDINI GEÇECEK

Gram altın Uzmanları, gram altın ücretlerindeki değişimlere dikkat çekerek, Kapalıçarşı ve ekran ücretlerindeki değişikliklerin önemine vurgu yaptı. Banka ve Kapalıçarşı'daki dolar kuru arasındaki farkın gram altın ücretlerini etkilediğini söyleyen uzmanlar, ayrıca Türk Lirası'ndaki düşük oynaklığın da gram altın ücretlerindeki en büyük etken olduğunu ifade etti. Gram altının TL nazarında değer kaybetmesinin söz konusu olduğunu söyleyen uzmanlar, bu durumun Kapalıçarşı'da gram altın ücretlerinin 1400-1450 TL şeridine taşınabileceğini öngördü. Ayrıca seçim dönemine kadar yeni rekorların görülebileceği bir gram altın ücretlendirmesinin yaşanabileceğini de söylendi. Bu nedenle gram altın ücretlerindeki gelişmelerin yakından takip edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı! Köprüden önce son çıkışı kaçırmayın

Kredi kartı kullananlar bu habere hemen bakın! Başvuran herkes 189 TL'sini geri alacak

Ev hanımları 28 Nisan'a dikkat! Hayalinizdeki dikey süpürge Bim'de 2.499 TL'ye düştü


Geri Dön