18 / 05 / 2024

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Altının gram fiyatı dün günü 1.132 liradan kapatırken yatırımcısını üzmüştü. Gram altında fiyatların güne yükselişle başlamasının ardından şu anda 1.139 lira seviyesinde işlem görüyor.



Altın fiyatlarında temkinli bekleyiş sürüyor. Altının gram fiyatı, yeni güne artışla başlamasının ardından saat 14.00 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,64 üzerinde 1.139 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.887 lira, Cumhuriyet altını da 7.578 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı dün yüzde 0,10 değer kazancıyla günü 1.870 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda 1.880 dolardan işlem görüyor.

ANALİSTLERİN PİYASA İLE İLGİLİ GÜNDEMİ

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dün Washington Ekonomi Kulübünde katıldığı programda dezenflasyon sürecinin bazı sektörlerde harekete geçtiğini ifade ederek, 2023 yılında enflasyonda önemli düşüşlerin görülmesini beklediklerini ileri sürdü. Powell'ın yaptığı açıklamalarının ardından para piyasalarında Fed'in mart ve mayıstaki toplantılarda 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik fiyatlamaların oldukça ağırlık kazandığını belirten analistler, bankanın mayıs ile aralık ayı döneminde ise faizleri sabit tutacağının öngörüldüğünü ifade ettiler.

Analistler, Powell'ın açıklamalarının tahmin edildiği kadar şahin tonda olmaması nedeniyle altın fiyatlarının önce düşüp sonra hemen toparlandığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.850 doların destek, 1.900 doların direnç konumunda olduğunu belirttiler.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön