25 / 08 / 2024

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Altının gram fiyatı dün günü 1.132 liradan kapatırken yatırımcısını üzmüştü. Gram altında fiyatların güne yükselişle başlamasının ardından şu anda 1.139 lira seviyesinde işlem görüyor.



ALTIN ONS FİYATINDA BEKLENTİLER

Onsun en son zirvesini 8 Mart 2022’de 2 bin 70 dolarla gördüğünü vurgulayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise, “Yılın ikinci çeyreğinde yine bu düzeyleri görebiliriz. Çünkü yılın genelinde altının, enflasyona veya resesyona karşı güvenli liman olgusu ön plana çıkacak. Henüz bitmemiş olan Ukrayna-Rusya savaşı, Çin ile Tayvan arasında devam eden gerginlik, Kuzey Kore ile Japonya arasındaki füze denemeleri vs. gibi kritik olaylar da altının yeni zirveler görmesine neden olacak. Onsta öncelikle 2 bin 150-2 bin 350 dolar zirvesini bekliyorum” dedi.

Altını olanlara müjdeli haber! Gram altın yeniden yükselişe geçti

Bu arada analistler, altında alım için 1.100 lira seviyelerinin fırsat olacağını belirterek, “Bu rakamın altına düşmesini beklemiyoruz. Bu seviyeler alım için düşünülmeli. 1.250-1290 lira ilk çeyrekte görülebilir. Yıllık bazda ise gram altında 1.400-1.450 bandında fiyatlama beklenmeli” ifadesini kullanıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön