17 / 07 / 2024

Altının 2 ay sonra geleceği seviye budur! Bakıp bakıp hesap yapın

Altının 2 ay sonra geleceği seviye budur! Bakıp bakıp hesap yapın

Altın fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte fiyatların hangi yöne gideceği de merak edilmeye başlandı. Gelin hep beraber analistlerin tahminlerine bir göz atalım.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Küresel piyasalarda altın fiyatları son olarak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda yapmış olduğu açıklamalar sonrası baskılanmış ve düşüşe geçmişti. Daha sonra toparlanan altın fiyatları, ardından ABD tarım dışı istihdam verileri öncesinde düşüşe geçerek baskılanmıştı. Ons altın fiyatında yaşanan baskılanma yurtiçinde gram altın fiyatına da yansırken, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanması ve verilerin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte bu baskı kırıldı ve altın fiyatlarında yükseliş yaşandı.

Haftanın son işlem günü itibariyle yönünü yukarı çeviren altın fiyatları, hafta sonunda da yeşil bölgede kalarak yükselişlerini sürdürdü. Geçtiğimiz hafta içinde 1.000 TL sınırının altına sarkan gram altın, hafta sonunda yeniden kritik desteğin üzerine çıktı. İşte detaylar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön