17 / 07 / 2024

Altının 2 ay sonra geleceği seviye budur! Bakıp bakıp hesap yapın

Altının 2 ay sonra geleceği seviye budur! Bakıp bakıp hesap yapın

Altın fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte fiyatların hangi yöne gideceği de merak edilmeye başlandı. Gelin hep beraber analistlerin tahminlerine bir göz atalım.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Fed’in 2022 yılında faiz artırımları uygulamaya başlaması, riskli varlıklardan kaçışları hızlandırdı ve Fed’in şahin tondaki para politikası adımları piyasalarda etkisini gösterdi. Gelen dalgalanmalarla birlikte gözler Fed’in Eylül ayı faiz kararına çevrildi. Fed Başkanı Powell, Fed’in para politikası adımlarında tarım dışı istihdam verilerinin ve enflasyon verilerinin temel olarak ele alındığını dile getirdi. 

Geçtiğimiz ay ABD’de enflasyon beklentilerin altında, dün ise tarım dışı istihdam verileri de beklentilerin üstünde geldi. Bu verilerle birlikte her ne kadar Fed’in şahin tondan güvercin tona geçeceği ihtimali yükselmiş olsa da piyasa beklentilerinde Fed’in Eylül ayında faizi 75 baz puan artırma ihtimali %69’a yükseldi. Ayrıca veriler sonrası altın fiyatları da yükselişe geçti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön