21 / 07 / 2024

Altının kaderini dolar değiştirecek! Kritik açıklamalar geldi...

Altının kaderini dolar değiştirecek! Kritik açıklamalar geldi...

Altın fiyatları son zamanların en yüksek seviyelerine ulaştıktan sonra geri çekildi. Rusya Ukrayna Savaşı, ekonomik riskler ve merkez bankalarının faiz oranları piyasaları etkiliyor. Altın fiyatları bu gelişmeler eşliğinde ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi?




Credit Suisse: 2.300 dolar mümkün

Altındaki sert gerileme finans kuruluşlarının beklentilerini karşılamıyor. Credit Suisse'deki stratejistler altının  2.285/2.300 dolar seviyesine kadar gelmesini bekliyor. Banka, 1.863 doların üzerinde kaldığı sürece altındaki zayıflamanın geçici olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Altın, 2.075 dolarlık rekor yüksek seviyeye sınırlandı, ancak bizim öngörümüz bunun geçici bir gerileme olduğu, 55 günlük ortalama 1.863 dolar desteği korundukça yükselişin devam edeceği. Bize göre direnç seviyeleri 2.120 ve 2.167 dolar. Nihayetinde 2.285/2.300 doların test edileceğini tahmin ediyoruz."

Altının kaderini dolar değiştirecek! Kritik açıklamalar geldi...

ABN Amro: Altın fiyat görünümümüz

Banka tarafından bu hafta yayınlanan raporda altın için şu ifadeler kullanıldı: “Makro ekonomiye yönelik görüşümüzü değiştirdik. Rusya-Ukrayna savaşı ve yaptırımlar ticarette kalıcı bir yeniden düzenlemeyi tetikliyor. Rusya kaynaklı arz sorunlarının yaklaşık 1 yıl süreceğini düşünüyoruz. Tüketici fiyat enflasyonunun daha geniş çapta artmasını ve tüketim üzerinde baskı oluşturmasını bekliyoruz. Büyümenin daha zayıf olacağını, enflasyonun daha yüksek olacağını ve merkez bankalarının bu yeni zorluklara farklı tepkiler vereceğini düşünüyoruz. Bu yeni görünüm sonucunda reel getirilerin baskı altında kalacak. Ayrıca piyasalarda riskli bir ortam ve güvenli liman talebi nedeniyle ABD dolarının yükselmesini bekliyoruz. Altın fiyatları mevcut ortamda desteklenir ancak fiyatlarda yüksek oynaklık görebiliriz 2022 sonu ve 2023 sonu için yeni altın fiyat tahminlerimiz ons başına 2.000 dolar seviyesinde bulunuyor”

Altının kaderini dolar değiştirecek! Kritik açıklamalar geldi...

Fitch: Savaş şimdilik desteğini sürdürüyor

Araştırma ajansı Fitch Solutions Country Risk & Industry Research, bu yıl için altın ortalama fiyat beklentisini ons başına 1.650 dolardan 1.700 dolara, ons başına 1.800 ila 1.900 dolara revize etti. Ajans, Ukrayna savaşı ve artan küresel enflasyonla ilgili endişeler arasında altının yükselişinin devam edeceğini  öngörüyor. Fitch Solutions, altın fiyatının tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs öncesi seviyelere kıyasla yüksek kalmasını bekliyor. Uzun vadede, risk duyarlılığının geri gelmesi ve altının çekiciliğinin azalmasıyla altın fiyatlarının gevşeme yolunda kalmasını bekliyor.  Altın fiyatının 2026 yılına kadar 1.600 dolara döneceğini tahmin ediyor.

İslam Memiş: Altın fiyatları düşecek dedi ve uyardı!

Altının onsu tekrar yükselişe geçti! Altında beklentiler büyük...

Altın sahalara geri döndü! Altın fiyatları yükseliyor...

Altın fiyatlarında FED rüzgarı! Altın güç topluyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön