02 / 05 / 2024

Altının onsu 1940 dolar! Rusya Ukrayna'ya saldırdı!

Altının onsu 1940 dolar! Rusya Ukrayna'ya saldırdı!

Altının ons fiyatı bugün, Ukrayna krizi ile ilgili ABD ve Rusya tarafından gelen açıklamalardan sonra sert yükselirken bu senenin zirvesine ulaştı. Ons altın bugün son zamanların rekoruna imza atarak 1,940 dolardan işlem görüyor.



Altın fiyatları, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının ve bölgede tansiyonun artmasının ardından bu seneye zirve seviye ile imza attı. Doğu Avrupa’da gerilimin yükselmesi  yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın son zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 Altının onsu 1940 dolar! Rusya Ukrayna ya saldırdı!

ABD ve Rusya'nın, Ukrayna'daki vatandaşlarına 'ülkeye dönün' çağrısınsan sonra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlayabileceğini söylemesi dünya genelinde savaşa hazırlık olarak görüldü. Art arda gelen açıklamalardan sonra piyasalarda büyük artış görüldü. Kritik açıklamalardan  önce 1840 dolar seviyesinde hareket eden ons altın sonrasında 1940 dolar seviyesine kadar yükselerek son ayların rekorunu kırdı.

 Altının onsu 1940 dolar! Rusya Ukrayna ya saldırdı!

Ons altın 1940 seviyesi ile yüzde 1,54 yükseliş gösterdi. Ons altının yükselmesi ile diğer altın çeşitleri de yükselişe geçerek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Öte yandan yatırımcılar ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bugün gram altın güne, 896,74 liradan başlarken, çeyrek altın 1,467 lira, yarım altın 2,933  lira, tam altın 5.847, Ata altın, 5,999 lira, gremse altın 14,588 liradan satışa sunulunuyor.

Altının onsu 1.940 dolar oldu! Ons altın zirvede!

Altının onsu 1.900 doların üzerinde! Yeni rekora hazırlanıyor!

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...

Altın ve petrol fiyatları fırladı!

Gümüş hız kesmiyor! Yatırımcılar kazanacak!

Ukrayna ve Rusya krizi piyasaları sarstı! Altın, dolar, benzin... Hepsi ayaklandı!

Altın piyasası karışık... Son dakika altın fiyatları!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön