03 / 05 / 2024

Altınla ilgili flaş açıklama! Altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Daha önce de bilmişti

Altınla ilgili flaş açıklama! Altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Daha önce de bilmişti

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının geleceği hakkında altın almayı düşünen vatandaşlara yönelik önemli bir açıklamada bulundu. Memiş daha önce de birçok kez altın fiyatlarının gideceği yönü bilmişti.



Para piyasaları konusunda açıklamalarına en çok başvurulan para piyasaları uzmanlarının başında gelen İslam Memiş'ten altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Piyasadaki son durumla ilgili değerlendirme yapan İslam Memiş, " Ons altın 1960 dolarda. 1935'e kadar gerilemenin mümkün olacağını, elinde dolar olanların ons almak isteyenlerin bu fırsatları değerlendirmesi gerektiğini söyledim. 1960'a toparladı.

1944'e kadar geriledi. Buradan alım geldi ama bant aralığı yine dar. Kararsızlık var çünkü ortada. Fed'in faiz artırımı oldu ancak belirsizliği getirdi. Merkez bankalarını takip etmeyi sürdüreceğiz. Merkez bankaları bizi izlemeye devam edin dedi. Kapılar açık kaldığı için piyasalar bıçak sırtı kaldı.

ALTIN FİYATLARININ HANGİ YÖNE GİDECEĞİNİ AÇIKLADI 

Benim endişem şu 2024 yılında da kontrollü süreci sanırım merkez bankaları devam ettirecek. Enflasyon bekliyorum hızlıca geri gelen 2024 yılında da. Gerçek enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak. Merkez bankaları tüm kozlarını sonuna kadar kullanacaklar. Endişelerim var, araştırıyorum, bu konuda önümüzdeki haftalarda yorum yapacağım. Ons altında 2020, 2040, 2050 dolar için yukarıda alanlarımız var. 

Gram altınla alakalı bir uyarım olmuştu. Gram altının bir geri çekilmesi var. Gram altın tekrar 1700'e kadar sarktı, tekrar toparlandı. Yukarı yönlü atakların devam edeceğini tahmin ediyorum. 1880 lira seviyeleri karşımızda kalmaya devam edecek. Düşüşlerle alakalı elinde TL olanları da uyarmıştık. Düşüşler değerlendirilmeli. Çünkü riskler masada kalmaya devam ediyor." ifadelerine yer verdi.


Geri Dön