29 / 04 / 2024

Resmi Gazete'de yayımlandı, ortalık karıştı. Altınla ilgili flaş gelişme

 Resmi Gazete'de yayımlandı, ortalık karıştı. Altınla ilgili flaş gelişme

Altınla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından piyasalar karıştı.



Düğün sezonun gelmesiyle birlikte vatandaşlar altına daha fazla ilgi göstermeye başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan bir karardan sonra ise adeta piyasa karıştı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz gün ons altın fiyatındaki düşüş gram altın fiyatlarına da yansıdı. Kapanışını yüzde 0,3 altında yapan gram altın günü 1.680 TL seviyelerinden kapattı. Gram altın fiyatının son haftalarda sabit bir şekilde seviyesini korumasının ardından düşmeye devam ediyor.

Son yaşanan düşüş ile 1.677 seviyelerine kadar gerileyen gram altının yanı sıra çeyrek altın 2.794 TL, Cumhuriyet altını ise 11.160 TL seviyelerinden işlem görüyor. Ons altın fiyatı ise yüzde 0,2 oranında düşüş ile 1.932 dolar seviyesine geriledi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ 

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karar kapsamında bazı mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatında yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük uygulandı. Alınan kararda altından olan, pırlantalı altından olan, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerde geçerli yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük uygulanacak.

İthalatta geçerli olan kararın Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması bulunan ülkeler dışında yer alacak. Geçtiğimiz gün paylaşılan karar 3 gün sonrasında yürürlüğe girecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın duyurduğu genelgede rafinelerde yeni gelişmeler yaşandı. Karar sonrasında en az 1 gram, en fazla ise 100 gram altın üretimi yapılabilecek.
Basılı kıymetli madenlerin sadece dikdörtgensel şekilde üretileceği belirtildi. Paylaşılan verilere göre ocak - temmuz ayları içerisinde Türkiye'nin ithalatı, 2022 senesinde bulunan aynı döneme göre yüzde 5,1 oranında yükseldi.
 


Geri Dön