29 / 04 / 2024

Altınok Öz Kartal 12'ler sitesi sakinleri ile biraraya geldi!

Altınok Öz Kartal 12'ler sitesi sakinleri ile biraraya geldi!

Altınok Öz, deprem dönüşümü kapsamında 12’ler Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri de katıldı.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümü kapsamında 12’ler Sitesi sakinleri ile bir araya geldi. Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Altınok Öz ve 12’ler Sitesi sakinlerinin yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri de katıldı. 


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 12’ler Sitesi’nin dönüşümü ile site sakinlerini bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Kartal’da depremi halkla birlikte yeneceklerini bir kez daha vurguladı. Başkan Altınok Öz, “Pazar günü bizlere vakit ayırdınız. Bu toplantının iki tane gerekçesi var. Birisi belediye tarafı, diğeri sizin taraf. Benim adım Altınok Öz.. Bana güvenenleri yarı yolda bırakacak karakterde değilim. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. İkincisi, sizler tabi herkesle görüşeceksiniz. Mülk sizin, mal sizin ama biz belediye olarak 2009’daki seçim bildirgesinde dedik ki ‘Kartal’da depremi halkımızla birlikte yeneceğiz. Belediye olarak da elimizden gelen her şeyi yapacağız.’ Bu nedenledir ki 2009 seçim bildirgesinde deprem nedeniyle evleri boşalacak insanlara kira yardımı yapılacağını veya imar harcı alınmayacağını önce biz söyledik, hükümet söylemeden. Hükümetin aklında yokken biz koyduk. 6306 sayılı yasa daha çıkmadan bunları söyleyen bir belediyeyiz.  Yasa çıkmadan 6 ay önce Kartal Belediye Meclisi’nden, deprem nedeniyle evlerini terk edecek her kişiye 500 lira kira yardımı kararını çıkarttık. Çünkü bizim hedefimiz, Kartal Belediyesi olarak Kartallıların, güven içerisinde, sağlıklı ve iskânlı, hukuki koşulları yerine oturmuş evlerinde rahatça ve huzurla yaşamalarını sağlamaktır. Gerisi teferruat…

Bakın size bir örnek vereceğim. Ayın 7’sinde, İstanbul dışında düzenlenen ve çok büyük müteahhitlerin olduğu bir toplantıya bu ekiple gidiyorum. Kartal Belediyesi, Türkiye’de dönüşümü en iyi gerçekleştiren belediyelerden biridir demiyorum, en iyi yapan belediyedir diyorum. Biz, bu toplantıya, dönüşüm konusunda bilgi vermek için davet edildik. Yine bir toplantıda karşımda oturan bir adam, bir diğer adama “ Başkanı tanıyor musun?” diye sordu. Diğeri, “ Ben tanırım da dedi o beni tanımaz” diyerek karşılık verdi. “Kartal’da gökdelen diktin. Nasıl olur da Başkanı tanımıyorsun” deyince diğeri “ Her işim düzgün gittiği için Başkanı tanımama gerek olmadı” dedi. Bu ekibe teşekkür ediyorum bu duyguları yaşattığı için. Hiç kimse bize yanlış bir şey söyleme hakkına sahip değil. Kimse, üç kuruş kar yapacak diye Kartal Belediyesi’ne suç atamaz. Sizlere bilgi vermemize fırsat verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 



Geri Dön