30 / 04 / 2024

Altınok Öz Kartal projelerini anlattı!

Altınok Öz Kartal projelerini anlattı!

Çankırı Ilgaz Ilısılık Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Tosun ve üyelerle bir araya gelen Başkan Altınok Öz, dernekte yaptığı konuşmada Kartal’da yapılan projeleri ve yapılacak çalışmaları anlattı.




Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Çankırı Ilgaz Ilısılık Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete Kadir Gökmen Öğüt, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan da katıldı. Çankırı Ilgaz Ilısılık Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Tosun ve üyelerle bir araya gelen Başkan Altınok Öz, dernekte yaptığı konuşmada Kartal’da yapılan projeleri ve yapılacak çalışmaları anlattı. Hürriyet Mahallesi kanaat önderleriyle bir araya geldiklerini ve nasıl bir mahalle istediklerini sorduklarını söyleyen Başkan Altınok Öz şöyle konuştu: “ Hürriyet Mahallesi kanaat önderleriyle bir araya geldik. Onlara ‘Nasıl bir mahalle istiyorsunuz’ diye sorduk. Onların isteklerine göre şehir plancılarımız bir plan hazırladı. Deprem öncesi yapılan binaları tespit ettik.”  

 

Park ve yeşil alanı 300 bin metrekare çıkardık

 

2009 yılında göreve geldiğinde 144 bin metrekare olan park ve yeşil alanı 300 bin metrekareye ulaştırdıklarını ifade eden Başkan Altınok Öz, “Park alanlarımızda artış oldu. Geçen dönem 144 bin metrekare olan alanlarımızı 300 bin metrekareye çıkardık. Parkların bakımları yapılıyor. Kanserojen ve petrol türevi maddeleri kesinlikle parklara koymam. Parklar kum olacak. Yazın güneşte kum içinde mikrop barınmaz. Kum, çocuğun psikolojik ve fiziki gelişimi için gerekli. Çocukların ayak kıkırdağında tahribata neden oluyor. Çocuklar spor yapmalı. Park ve sahaları olmayan ve çocukların enerjilerini atabileceği yerler olmasa suç oranı artar. Çocuklarımızı madde bağımlılığından korumak için mahallerde parklar ve spor yapabilecekleri alanlar olmalı.” diye konuştu. 


Taksiciler konusuna da değinen Başkan Altınok Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye çok kötü bir deneyim yaşadı. Her mesleğin doğrusu da var yanlışı da var. Şoför esnaf arkadaşlarımız hiç layık olmadığı bir şekilde sıkıntıya girdi. O dönemde şoför arkadaşlarla bir araya geldik ve konuştuk. Kendinizi kaybetmeyin, tahriklere kapılmayın, davranışlarınıza çok dikkat edin ve bir kişinin yaptığı o kötü imajı toplumdan yok etmeye çalışın dedim.” 


Çocuklarımızı kötülüklerden koruyoruz


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı çocukları uyuşturucudan ve kötü alışkanlıklardan korumak için okul önlerine resmi ve sivil zabıtalar koyduklarını vurgulayarak, “Çocuklarımızı uyuşturucu, kötü alışkanlıklar ve olabilecek olumsuzluklara karşı bazı okullarda pilot uygulamalar başlattık. Kartal Belediyesi olarak okul önlerinde uyuşturucu maddelerin satışını engellemek için sıkı denetim altına aldık. Zabıta ekiplerimiz gerek sivil, gerekse resmi olarak seyyar satıcı kisvesi altında uyuşturucu madde temin eden zehir tacirlerine karşı  özellikle okul önü ve çevresinde önlemler alıyor. Okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin güvenliğini sağlıyoruz. Zabıta ekiplerimiz trafik uygulaması yaparak öğrencilerin güvenli olarak eğitim almalarını sağlıyor. Okul önlerindeki trafiği düzenleyen zabıta ekipleri, öğrencilerin ellerinden tutarak güvenli şekilde karşıdan karşıya geçmelerine yardımcı olurken, okul önlerindeki servis kargaşasına da müdahale ediyor.” dedi.


Çankırı Ilgaz Ilısılık Köyü Kalkındırma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Tosun, Başkan Altınok Öz’e ve Kadir Gökmen Öğüt’e ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. 




Kartal Belediyesi


Geri Dön