15 / 05 / 2024

Altınordu Terminal Binası'nda çalışmalar sürüyor!

Altınordu Terminal Binası'nda çalışmalar sürüyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde inşa edilecek olan Şehirlerarası Otobüs Terminalinde çalışmalar devam ediyor.



Altınordu ilçe merkezinde kısıtlı bir alanda hizmet veren eski otogarın günümüz ihtiyaçlarına cevap verememesi nedeniyle yapımına başlanan yeni otogarda çalışmalar hızla sürüyor. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Eskipazar mevkisinde  TOKİ  ve Memurkent konutlarının bulunduğu bölgede toplam 22 bin metrekarelik alan üzerine yükselen yeni terminal ile kentin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu önemli bir projenin daha hayata geçirileceğini ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “25 milyon TL’yi bulacak olan yeni otogar projesi ile kentin günlük trafik yoğunluğunu azaltılırken, şehirlerarası ulaşımda da modern bir yapıyı ilimize kazandıracağız” diye açıklama yaptı. 

Çalışmaların yüzde 70 oranında tamamlandığını belirten Başkan Yılmaz, “Altınordu Şehirlerarası Otobüs Terminali Projesi’nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Çalışmalar kapsamında trafo binası, giriş kulübesinin betonarme imalatı tamamlandı ve çevre düzenlemesiyle ilgili toprak serimi yapılarak zemin sıkıştırması gerçekleştirildi. Yapının temelini oluşturan çelik imalatları ile çevre duvarı ve alüminyum dış cephe imalatları devam ediyor. Proje yüzde 70 oranında tamamlandı” dedi. 


Geri Dön