29 / 04 / 2024

Altunizade-Çamlıca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

Altunizade-Çamlıca Metrosu'nun ihalesi yapıldı!

Altunizade-Çamlıca Metrosu'nun ihalesi yapıldı. 4 kilometre uzunluğa sahip olan ve 4 durağın bulunacağı hat, Güryapı Taahhüt Şirketi tarafından yapılacak.



Altunizade-Çamlıca Camiii Metro Hattı'nı hayata geçirecek şirket belli oldu. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; metro hattı, Çamlıca Camii’ni de inşa eden Hasan Gürsoy’a ait olan Güryapı Taahhüt Şirketi tarafından yapılacak.

Altunizade-Çamlıca Metrosu nun ihalesi yapıldı!

4 KİLOMETRE VE 4 DURAK

Metro hattı ihalesinin sonucu Güryap tarafından açıklandı. Şirket tarafından internet sitesinde yapılan açıklamada, metro projesinin çalışmalarına başlandığı açıklanarak şu ifadeler kullanıldı:

"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilecek olan proje Altunizade-Bosna Bulvarı Raylı Sistem Hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro ve Metrobüs Hatlarını Çamlıca Camii ve Bosna Bulvarı’na bağlayan yaklaşık 4 kilometre uzunlukta ve üzerinde dört adet istasyon bulunan bir raylı toplu taşıma sistemidir."

Altunizade-Çamlıca Metrosu nun ihalesi yapıldı!

Çamlıca Cami'ne yolcu taşıyacak raylı sistem başlangıçta Altunizade-Ferah Tepesi-Çamlıca Camii şeklinde üç duraktan meydana gelecek şekilde planlandı. İBB, raylı sistemin bu durumda 192 milyon avroya mal olacağını belirtti. Fakat Ulaştırma Bakanlığı, İBB'den 3 duraklı metro hattına Çamlıca Kulesi'nin de eklenerek revize edilmesini talep etti. Böylece maliyet 250 milyon avroya çıktı. Projede aç-kapa tekniğinin uygulanacak olması sebebiyle maliyetin yüksek olduğu ifade edildi.

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın lansmanı gerçekleşti!


Geri Dön