17 / 05 / 2024

Aman dikkat! Bayilerin ikinci el araçlardaki yeni oyunu ağızları açık bıraktı!

Aman dikkat! Bayilerin ikinci el araçlardaki yeni oyunu ağızları açık bıraktı!

Sıfır araçlarda meydana gelen bulunurluk sorunu, fiyatların her geçen gün daha da yükselmesi yurttaşları ikinci el araca yönlendirmişti. Fakat bazı fırsatçı bayiler tekrar iş başına geçti. İkinci el araçlarda daha fazla kâr etmek isteyen bazı bayilerde yeni yöntemin ‘takas’ şartı olduğu iddia edildi



1 TEMMUZ 2023 TARİHİNDE SONA ERİYOR

Bilindiği gibi, 1 Temmuz 2023 tarihinden önce ikinci el kara taşıtı ticareti ile uğraşan yurttaşlar, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını ya da satışını ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin km geçmediği sürece ne doğrudan ne de dolaylı bir şekilde yapamayacak. Temmuz ayına az bir zaman kala otomotiv piyasasındaki yüksek talep karşısında arzın yetersiz kalması, “fırsatçı” bayilerin iştahını kabartmayı sürdürüyor.

 Aman dikkat! Bayilerin ikinci el araçlardaki yeni oyunu ağızları açık bıraktı!

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARINI BÖYLE ARTIRACAKLAR

Aksesuar bahanesi ile sıfır araçları liste fiyatlarının üstünde bir fiyatla satan, araçları stokta tutan ya da elden ücret temin eden bu bayilerde yeni yöntem takas koşullu satış. Aracını takasa vermeyen yurttaşa sıfır araç satışı da yapmayan bu bayilerin, tüketicinin ikinci el aracını değerinin altında satın alarak buradan da kâr etmeye çalıştığı iddia ediliyor. Bu doğrultuda, Ticaret Bakanlığı’nın ise temmuz ayından itibaren 6+6 kuralını 2023 yılı sonuna kadar uzatması bekleniyor.

2023 ÖTV’siz ticari araç fiyatları tek tek hesaplandı! Az önce belli oldu!

Bağ-Kur prim gün sayısı eşitlendi mi, düştü mü? Bakan Bilgin’den son dakika açıklaması! İşte son gelişmeler!

Hangi bankalar TOGG kredisi verecek? 36 ay vade ve yüzde 0,99 faizle geri ödeme tablosu!


Geri Dön