22 / 07 / 2024

Aman dikkat! İslam Memiş 2023 yılına girmeden ihmal etmeyin dedi!

Aman dikkat! İslam Memiş 2023 yılına girmeden ihmal etmeyin dedi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2023 yılına girilmeden önce ihmal edilmemesi gereken bazı noktaları açıkladı. İşte detaylar!




VERASET İLAMI SORGUSU YAPIN!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 yılında yapılandırılan vergi borçları ve harç ödemelerinin 2023 yılına girilmeden yapılması gerektiğini belirtti. Ekonomist İslam Memiş konuya dair, ”Şimdi önümüzdeki iki aylık süreç içinde yavaş yavaş hepimizin sisteme girmesi gerekmektedir ve özellikle bu e-Devlet sisteminde geriye dönük herhangi bir vergi borcumuz olup olmadığı yapılandırma için ise geç kaldık mı ya da yapılandırma yapabiliyor muyuz bunu sorgulamamız lazım. Yine e-Devlet sistemi üzerinden veraset ilamı sorgusu yapmamız gerekiyor.” Şeklinde açıklamalar da bulunarak vatandaşların vergi borcu veyahut veraset ilamları için 2023 yılının gelsin öderiz şeklinde kendi kendilerini beklememesi gerektiğini önemle duyurdu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş aynı zamanda kontrol edilmesi gereken ve 2023 yılına bırakılmaması önemli olan bir başka mevzunun miras borçları olduğunu da iletti. Bu kontrol işlemlerinin tamamının 2023 yılından önce belirlenmesi gerektiğini aktaran İslam Memiş, bu konu ile ilgili olarak "Burada da büyüklerimizden, eşimizden dostumuzdan akrabalarımızdan bir miras kaldı mı yani bununla ilgili veraset işlemleri yapmamız gerekiyor mu diye bakılması gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. Bitmedi, 2023 yılına bırakırsanız zarar edeceğiniz bazı durumlar ortaya çıkabilir.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş aynı zamanda bakılması gereken bir başka hususun da yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaportlara dair harç ödemeleri olduğunu aktardı. Ekonomist İslam Memiş, "Yine 2023 yılı ile ilgili yurt dışına çıkacak olan arkadaşlarımızın pasaportların bitme süresi azaldıysa 2023 yılı gelmeden pasaportunu yenilemesi gerekiyor. Fiyatlar yeni yılda artacak. Pasaport yenileme ücreti, yeni yılda zamlı ücrete tabi olacağı için bunu şimdiden halletmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön