12 / 05 / 2024

Aman dikkat! Siber saldırılara karşı hazırlıklı olun! Kimler tehdit altında?

Aman dikkat! Siber saldırılara karşı hazırlıklı olun! Kimler tehdit altında?

Giderek dijitalleşen dünyada siber saldırılar hem bireyleri hem şirketlerin korkulu rüyası oldu. Siber güvenlik şirketi Kaspersky bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bir siber suç grubunun, kötü amaçlı yazılımlarla bazı şirketleri hedef aldığı iddiasında bulundu.



GİZLİ MODDA KULLANIN

Aman dikkat! Siber saldırılara karşı hazırlıklı olun! Kimler tehdit altında?

Hasbini, ayrıca kurumlara yönelik şu önerilerde bulundu:

“Saldırgan, Python, VBE ve VBS gibi derleyici aracılığıyla kullanılan yazılım dili tabanlı kötü amaçlı yazılımları hem geçmiş hem de yakın bir zamandaki ihlallerde kullanmaya devam ettiğinden, etkilenen kurumların herhangi bir ihlal girişimini önleyebilmek için beyaz listeye ekli olan uygulamalara ve işletim sistemini güçlendirmeye güvenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Janicab, C2 altyapısıyla iletişim kurmak için Internet Explorer'ı gizli modda kullandığından, güvenlik programlarının GUI olmadan çalışan Internet Explorer işlemlerinin denetlenmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyoruz.”

TÜRKİYE, DÖRDÜNCÜ SIRADA

Öte yandan yapılan araştırmalara göre, Türkiye’ye yönelik dijital saldırı sayısı 2016 yılında 9 binin altındayken, 2021 yılında bu sayı 136 bini aştı. Ülkemiz 2019 yılında dünya genelinde web tabanlı siber saldırıların hedefi olan dördüncü ülke konumunda. Türkiye, siber saldırılara hedef olan ülkeler sıralamasında; ABD, Hollanda ve Almanya’nın ardında yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön