05 / 05 / 2024

Aman dikkat! Şifreniz böyleyse ele geçirmeleri an meselesi… Bu listeyi kontrol edin!

Aman dikkat! Şifreniz böyleyse ele geçirmeleri an meselesi… Bu listeyi kontrol edin!

İnternet dolandırıcılığı hızla artarken, siber suçluların bunu yapmalarının en temel yolu ise şifrenizi ele geçirmeleri…  Ev adresinizden banka bilgilerinize her türlü verinizi ele geçirebilir ve çeşitli amaçlarla kullanabilirler.



Eğer şifrenizi doğru seçmezseniz, bilgisayar korsanlarının şifreyi kırıp tüm bilgilerinize ulaşmaları sadece birkaç saniye alıyor.

Peki hangi şifreler daha kolay kırılıyor? Şifrenizi daha güvenli olması için nasıl seçmelisiniz? İşte detaylar…

Pek çok kişi şifre oluşturmaya gerekli önemi vermiyor ve çoğu zaman kolay hatırlayabileceği şifreler oluşturuyor. Bu konuda bankalar dahil pek çok kurum ise uyarıda bulunuyor. Ancak bilinmeyen gerçek şu ki;  hacker’lar dünyanın en yaygın kullanılan şifresini 1 saniyeden kısa sürede tahmin ettiler.

Haberturk.com’da yer alan habere göre,  kolayca hatırlanabilecek bir şifre seçmek hatırlamanızı kolaylaştırsa da güvenliğinizi tehlikeye atıyor. Peki seçilen basit şifreleri kırmak ne kadar sürüyor? Bunun cevabı sadece birkaç saniye… Böylece tüm bilgileriniz bilgisayar korsanlarının önüne serilmiş oluyor.

 Aman dikkat! Şifreniz böyleyse ele geçirmeleri an meselesi… Bu listeyi kontrol edin!

NordVPN'in arkasında bulunan ekip,  şifre yönetim aracı NordPass, 2022 yılında en fazla kullanılan 200 şifreleri liste halinde açıkladı. Bu ise dünyanın her yerinden milyonlarca insanın ne kadar Dünya çapında insanların ne kadar zayıf şifreler seçtiklerini ortaya koydu.

EN YAYGIN KULLANILAN ŞİFRE 1 SANİYEDEN AZ SÜREDE KIRILDI

2022 yılında dünyada en fazla kullanılan şifre, aynı zamanda çok da kolay tahmin edilebilecek

'password' (şifre)  şeklindeki şifre oldu.  Hacker’ların bu şifreyi ele geçirmesi bir saniyeden bile az zaman aldı. İkinci ve üçüncü en çok kullanılan şifrede de aynı durum yaşandı.   "123456" ve "123456789"  şeklindeki şifreler, dünyadaki en yaygın olarak seçilen ikinci ve üçüncü şifreler oldu.

Peki hangi şifreler daha kolay kırılıyor? En yaygın kullanılan ve güvenliği en zayıf şifreler hangileri? 


Geri Dön