15 / 05 / 2024

Aman dikkat! TOKİ’den ev alacağım derken dolandırılmayın!

Aman dikkat! TOKİ’den ev alacağım derken dolandırılmayın!

TOKİ konut kampanyaları gündemde yer almaya devam ediyor. TOKİ kuraları sonucuna göre ev alma hayali kuran vatandaşları dolandıran kişi ya da kişilere karşı da tedbirli olunmalı. İşte detaylar!



TOKİ konut kampanyaları kapsamında gerçekleşen kuralarda öncelik sağlayacaklarını söyleyerek, ödeme talep eden kişi veya kişilere dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), son günlerde konuta erişmekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapan idarenin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edildiğini açıkladı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi; Özellikle belirtmek isteriz ki; İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vs. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.C. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır.

Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora vb. alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu nedenle size telefon ile ya da şahsen ulaşıp, kuralarda öncelik sağlayacaklarını vadeden, söyleyen ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Buna ek olarak da sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamalarını istiyoruz bunun için idaremizin internet sayfasından ya da çağrı merkezi (444 86 54), kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye iletişime girmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekir.

ORTA GELİR KONUT KAMPANYASI NEDİR?

Bu konuda daha önce yapılan İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlattıklarını yineleyen bakanlar, Bugün de orta gelirli vatandaşlarımızın konuta erişimini kolaylaştırmak amacıyla tasarladıkları Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Programı'nın ayrıntılarını paylaştı.

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 17 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!

Ocak ayı doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? 2023 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?


Geri Dön