03 / 05 / 2024

Amasra turist akınına uğradı!

Amasra turist akınına uğradı!

Belediye Başkanı Timur Önceki yıllarda Türkiye'de "turizm" denilince akla hep Ege ve Akdeniz kıyılarının geldiğini ancak insanların artık Karadeniz'i keşfettiğin söyledi...




Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, 6 bin 500 nüfuslu ilçede günübirlik ziyaretçi sayısının 40 bini aştığını söyledi. Timur, ilçenin özellikle hafta sonları yoğun olduğunu, 3 bin kişiye ulaşan yatak kapasitesinin talebi karşılamadığını anlattı.Önceki yıllarda Türkiye'de "turizm" denilince akla hep Ege ve Akdeniz kıyılarının geldiğini ancak insanların artık Karadeniz'i keşfettiğini belirten Timur, şöyle konuştu: "İlçemiz gerek tarihi gerekse doğal güzellikleri ile bölgenin en önemli turizm merkezlerinden. İlçemizde Almanya, Fransa, Hollanda, Japonya gibi ülkelerin yanı sıra son yıllarda Arap ülkelerinden de turist ağırlamaya başladık. 


Amasra, Karadeniz'in Antalyasıdır. 

Bunun yanında Amasra, Ankara'ya en yakın sahil olması başkentin sahili niteliğindedir. 6 bin 500 nüfuslu ilçemizde günübirlik ziyaret sayısının 40 bini aştığı günler yaşıyoruz. Artan turist potansiyeliyle pansiyon ve otellerde yatak sayımızda önemli bir artış olmaması, konaklama sorununu ön plana çıkarıyor. Ev pansiyonculuğunun geliştiği ilçemizde turistin hem ucuz hem kaliteli bir yerde konaklama isteğini sağlamak için halkımızı sürekli temizliğeTve kaliteye önem vermeleri gerektiği konusunda uyarıyoruz." Timur, yapımı devam eden Amasra Yat Limanı nel projesiyle ulaşımın kolaylaşaProjesi'nin tamamlanmasıyla ilçe olacağını kaydederek, yatırımların ilye denizden de turist geleceğini, çe turizmine önemli katkı sağlaBartın-Amasra karayolundaki yacağını vurguladı. 'in yönetimi döneminde en parlak zamanını yaşayan Amasra, 3 bin yıllık tarihi geçmişin izlerini doğal güzellikleriyle turizme taşıyor. Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu ilçe, bakir koyları, tertemiz kumları, az dalgalı suları ve doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İlçeye 4 kilometre uzaklıkta, Gaius Julius Aguilla tarafından M.S. 41-54'te Roma yol ağının parçası olarak imparatorun anısıSesamos adıyla M.Ö 12. yüz- na yaptırılan ve Anadolu'da benyılda Fenikelilerin kıyılar boyun- zeri bulunmayan Kuşkayası Yol ca oluşturduğu kolonilerle Anıtı, turistlerin uğrak yerleri rulan ve İranlı Prenses Amasra arasında bulunuyor.


Hürses Gazetesi


Geri Dön