25 / 08 / 2024

Analistler açıkladı! 2023 gümüş yılı olacak, dolar hız kesecek!

Analistler açıkladı! 2023 gümüş yılı olacak, dolar hız kesecek!

Bazı analistler doların hız kesmesini beklediği 2023’ün gümüşe yarayacağını söylüyor.



Diğer bir yatırım bankası MUFG'nin analistleri, önümüzdeki çeyreklerde gümüşün mevcut seviyelere göre yükselebileceğine inanıyor. Analistler göre gümüşün onsu 2023’te ortalama 23.50 dolar olacak. Yatırımcılara değerli metal piyasası danışmanlığı veren InvestingHaven analistleri de gümüşün 2023’te en iyi performans gösterecek kıymetli metal olduğunu savunuyor. Analistler, dolardaki çıkışın sürdürülebilir olmadığını düşünüyor. Er ya da geç doların dirençle karşılaşacağını belirten analistler, dolar/gümüşün 2023’te tersi yönde hareket edeceğini tahmin ediyor. Analistler, “2023 veya 2024'te gümüşte ‘destansı’ bir yükselişin gelmesini bekliyoruz” diyor.

Analistler açıkladı! 2023 gümüş yılı olacak, dolar hız kesecek!

Kısa vadede gümüş için baskının sürebileceği uyarıları yapılıyor. Çoğu endüstriyel faaliyet, zayıflayan ekonominin baskısı altındayken gümüş talebi de etkileniyor. Doların bulunduğu seviyeler de henüz gümüş için güçlü alım sinyali vermiyor. Gümüşte bu hafta Dolar Endeksinde görülen düşüşlerin etkisiyle 19.7725 düzeyine kadar yükselişler oldu. 19.40 desteği üzerinde tutunma sağlanması halinde tekrar yükselişler görülebilir. Bu durumda 19.95 ve 20.27 direnç olarak izlenebilir. Gri metalin bir atak başlatması için 19.85 doların üzerinde kalıcılık göstermesi gerekiyor uzmanlara göre.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Ekim 2022 tarihinde saat 23.52'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.61 Türk Lirası, euro 18,50 Türk Lirası, altının gramı ise 988 Türk Lirası değerinde.

BBP lideri Mustafa Desteci EYT'liler için tarih açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Yıl sonu dolar ne kadar olacak?

İslam Memiş'ten hayat kurtaran uyarı! 'Elinizdekinden olmayın'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön