16 / 05 / 2024

Analistlerden altın alacaklara flaş uyarı: Sakın düşünmeyin kardeşim koşun

 Analistlerden altın alacaklara flaş uyarı: Sakın düşünmeyin kardeşim koşun

Altın fiyatlarının hareketlenmesiyle birlikte analistlerden de uyarılar gelmeye devam ediyor. Gram altının yıl sonunda 1500 TL seviyesine gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakan analistler, altına yatırım yapanların pişman olmayacağını ifade ediyor.



SON AYLARIN ZİRVESİNE OTURDU

FED geçtiğimiz akşam 75 baz puan artırımı yaptı. Bunun üzerine altın ve dolar anında tepki verdi. Neredeyse bir aydan uzun bir süredir bin TL’nin altında olan altın yeniden bin TL’nin üzerinde işlem görmeye başladı.
Bu sefer açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk tarafından geldi. Yıldırımtürk yaptığı açıklamasında ons altının önümüzdeki dönemde bir süre 1.800 – 1.950 dolar bandında hareket edeceğini belirtti. Yıldırımtürk, altının sene sonunda 2 bin 50 dolar olacağını tahmin etti.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön