28 / 04 / 2024

Analistlerden flaş altın uyarısı! Verdikleri tarihi öğrenen zengin olacak

Analistlerden flaş altın uyarısı! Verdikleri tarihi öğrenen zengin olacak

Analistler tarafından sert çakılan altın fiyatlarıyla ilgili çok konuşulacak bir uyarı geldi. FED'in altın fiyatlarına baskı yaptığını hatırlatan analistler, şimdi altın alıp ay sonunda satın alacakların paraya para demeyeceğini düşünüyor.



BAYRAMDA PİYASALAR KAPALI, DİKKAT

Ayrıca analistler, bayramda piyasaların kapalı olmasına da dikkat çekiyor. Yatırım yapacak vatandaşların araya girecek bayram günlerini de hesaba katması gerektiği ifade ediliyor. 

SADECE ALTIN DEĞİL, GÜMÜŞTE DE DÜŞÜŞ VAR

Fed’in faiz arıtımına gitmesi ve faiz artırımda hızlanabileceğine dair beklentiler ABD dolarının Euro, Japon yeni, İngiliz sterlini, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere 6 para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksini güçlendirirken ve ABD tahvil faizlerini yükseltiyor; diğer taraftan altın, gümüş gibi değerli metalleri baskılıyor. Ancak piyasalardaki risk iştahının azalması ve yatırımcıların doğan likidite ihtiyacını karşılamasıyla beraber, bugünlere özel hareketler yaşanıyor. ABD 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 2,9410 seviyesine kadar gerilerken; ons altın fiyatları da gerileyerek 1,5 ayın dibini gördü.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön