Altın & Gümüş

Analistlerden yatırımcıların canını yakacak altın açıklaması: Kolay düşüş yaşanabilir...

Altın fiyatları, dolar kurunun etkisi ve ABD tahvil getirilerindeki artışın olumsuz etkenlerinden dolayı dalgalı seyre geçti. Altın fiyatları için' kolay düşüş' açıklaması yapan analistler yatırımcıları uyardı: Canınız yanabilir! İşte detaylar... Analistlerden altın fiyatlarında kolay bir düşüş sinyalinin gelmesi yatırımcıları üzdü

Yatırımcılar tarafından en güvenli liman oalrak görülen sarı metalde son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Analistlerden altın fiyatlarında kolay bir düşüş sinyalinin gelmesi yatırımcıları üzdü. Altın fiyatlarından neler oluyor? Altın düşecek mi? Ayrıntılar haberimizde...

 

ABD faiz kararı için eylül ayından beklemeye geçilme ihtimali ve Çin'deki vaka sayılarının azalması ve normalleşme adımlarının artması risk istahını destekler nitelikte. 

DOLAR DÜŞÜYOR

Dolar endeksi Nisan ayından bugüne kadar en düşük seviyesini dün gördü. Dün dolar endeksi 101,3 olarak kayıtlara geçti. Bugün ise dolar endeksi 101,6 seviyesine yükseldi.  Dolar bu sabah dün akşamki kapanışa göre yüzde 1 yükseldi. Şu dakikalarda dolar/TL 16,43 TL'den işlem görüyor. 

 

ONS VE GRAM ALTIN GERİLEMEYE BAŞLADI

Enflasyon ve büyüme endişelerinin geriye atılması altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. Bugün güne 977 liradan başlayan gram altın en yükse 985 lira seviyelerini gördü. Şu dakikalarda yatay seyrine devam ediyor.

ANALİSTLERDEN 'KOLAY DÜŞÜŞ' AÇIKLAMASI

OANDA Kıdemli Avrupa Piyasası Analisti Craig Erlam altın için yaptığı değerlendirmesinde şunları belirtiyor:
“Daha fazla acı olabilir fakat; bu seviyelerde akbabaların daireler çizmesi çok doğal. Enflasyon, faiz oranları ve ekonomi konusunda heyecanlanacak çok bir şey yok ama bu, orada değer olmadığı anlamına gelmiyor.”

 

Altın fiyatları için teknik analizde bulunan Diego Colman, sarı metalin 1840 dolar destek ve 1870 dolar direnç arasında kaldığını söylüyor. Kısa vadeli rehberlik için bu seviyelerin dışında kararlı bir hareket gerektiğini belirten analist, şu seviyelere dikkat çekiyor: “Ancak fiyatlar yukarı yönlü patlarsa, alıcılar 1.895 dolara bir saldırı başlatmak için cesaretlenebilir. Altın aşağı yönde karar verir ve şu anda 200 günlük basit hareketli ortalamanın bulunduğu 1.840 dolar alanını aşarsa, satış baskısı hızlanarak 1.785 dolara düşüşün yolunu açabilir.”

Altın fiyatları canlı son dakika! Kapalıçarşı altın fiyatları; çeyrek altın, tam altın ve gram altın fiyatları ne kadar?

Finans uzmanları gram altının 1000 lirayı ne zaman aşacağını açıkladı! Gram altınlarını bozdurmayı düşünenler dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altından daha çok kazandıranı açıkladı! Elimde Türk Lirası var diyenler dikkat